• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Програма є, гроші є, а громадянське суспільство є?

Програма є, гроші є, а громадянське суспільство є?

2013-09-18

/Files/images/DSC_0701.JPG

Можливо обмін досвідом по виконанню регіональних програм сприяння розвитку громадянського суспільства надихне Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА на позитивні зрушення.

Дуже корисну комунікаційну платформу організував Український незалежний центр політичних досліджень щоб об’єднати зусилля влади і громади в розбудові громадянського суспільства. 18 вересня 2013 року у Львові в рамках семінару «Регіональні програми розвитку громадянського суспільства: як об’єднати зусилля влади та громадськості» ділилися успіхами та говорили про проблеми в їх реалізації представники з Львівської, Вінницької, Одеської, Житомирської, Рівненської, Волинської, Київської, Чернівецької та Закарпатської областей.

/Files/images/DSC_0698.JPG

Приємно було чути представників гостинної Львівської області, які розповідали про активне залучення громадськості як до розробки програми, так і до її виконання. Так, для навчання державних службовців інструментам громадського контролю використовуються ресурси регіональних інститутів Національної академії державного управління при Президентові. Таку ж саму практику використовують і на Одещині. В Одесі щорічно проводять Форуми громадянського суспільства і цього року 30 листопада запрошують відвідати подію всіх зацікавлених ознайомитись з здобутками третього сектору.

Говорили і про стан виконання програми на Вінниччині. Так, занепокоєння з приводу невикористання частини виділених грошей (235 тис. з 585 тис.) висловили представники громадськості. Стурбованість викликає і невиконання решти заходів другий рік поспіль, крім проведення конкурсу серед громадських організацій. Проте, всі впевнені що процес комунікації триває і досягнення домовленостей та порозуміння влади і громади – це питання часу.

Кiлькiсть переглядiв: 438

Коментарi

  • Светлана

    2013-09-18 14:58:01

    ну да))) у всех так все хорошо))) а вот копнуть так полезет..реальная картина..не лучше Винницы)))...