• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Зустрічайте перших випускників-хакерів «60+»

Зустрічайте перших випускників-хакерів «60+»

2013-09-24

/Files/images/universitet_tretogo_pokoleniya/DSC_0949.jpg

Сьогодні, 24 вересня 2013 р., у Вінниці, вперше в Україні відбувся І Регіональний конкурс творчих проектів серед випускників факультетів комп’ютерної грамотності «Університетів третього віку», які працюють на базі територіальних центрів соціального обслуговування міст Вінниці, Козятина та Хмільника. Сьогодні студенти-пенсіонери довели, що вони - активна частина суспільства, яка може бути на рівних з молоддю. Такі Університети працюють на базі територіальних центрів соціального обслуговування міст Вінниці, Козятина та Хмільника.

Всього три місяці тому ці люди тільки мріяли, що зможуть спілкувалися з близькими та друзями за допомогою Інтернету. Сьогодні вони знають, що таке «соціальні мережі» і можуть вільно розмовляти з онуками за допомогою Скайпу, самостійно шукати в Інтернеті корисну та цікаву для себе інформацію.

30 слухачів факультетів комп’ютерної грамотності з Вінниці, Козятина та Хмільника підготували презентації , в яких використовуючи спец ефекти, фото, відео та музичне супроводження розповіли присутнім про свої родини, роботу, хобі.

Ідея проекту «Університети третього віку – вікно у світ. Українські перспективи» виникла у представників громадської організації «Філософія Серця» на основі вивченого міжнародного досвіду. Головною метою проекту є створення на базі територіальних центрів соціального обслуговування системи неформального навчання впродовж життя для людей передпенсійного та пенсійного віку.

А одним із завдань пілотної частини проекту було подарувати людям позитивну емоцію, можливість відчути себе повноцінними громадянином, соціально «включитись» в нове «пенсійне» життя та бути корисним і активним. З блиском в очах, тремтінням в голосі, як діти переживаючи за оцінку, перші випускники доводили свою комп’ютерну компетентність. Всі учасники отримали невелички подарунки від представництва корпорації «Інтел» в Україні і видавництва «Розумники» та сертифікат безкоштовного використання Інтернету на три місяці від регіонального партнеру проекту компанії «Data Group”. Цінними призами «Інтел» нагородив представників всіх трьох тер центрів, як здобули перемогу у конкурсі творчих проектів. За третє місце Побережник Людмила з Хмільника отримала електронну фото рамку. Піралова Валентина з Козятина отримала зовнішній накопичувач інформації на 1 терабайт за друге місце. А переможниця конкурсу Ганіхіна Антоніна стала володаркою сучасного потужного ультра бука. Також, переможців конкурсу привітала радник Міністра соціальної політики Ірина Кас"ян, яка зазначила, що такий проект не тільки допоміг цим людям отримати "друге дихання", але й став черговим кроком у розвитку громадянського суспільства.

В найближчих планах активістів з «Філософії Серця» - реалізація другого етапу проекту. На період пілотної частини проекту його географія поширюється на території Вінницької та Одеської областей. На наступному етапі планується відкрити «Університети третього віку» у всіх районах Вінницької області та залучити до цього процесу Полтавську та Кіровоградську області.

Кiлькiсть переглядiв: 483

Коментарi