• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Нова філософія електронного управління державою

Нова філософія електронного управління державою

2013-12-12

/Files/images/universitet_tretogo_pokoleniya/1473753_637035096342988_1670388856_n.jpg













Динамічний розвиток цифрових технологій у світі, зростання інформаційних потоків та необхідність вирішення складних управлінських завдань, особливо в сучасних умовах розвитку України, вимагає від нашого суспільства та держави формування та швидкого розвитку сучасної системи електронного урядування. Без цього ми не зможемо конкурувати з іншими країнами світу та виконувати завдання стабільного розвитку країни.

Усвідомлюючи актуальність проблеми ГО “Філософія Серця” активно долучилася до процесу формування інтелектуального управлінського експертного середовища, яке бачить майбутнє електронне управління в країні запорукою успіху для її стабільного розвитку.

З листопада 2013 року організація бере участь у проекті Створення Порталу
управління знаннями “Ми розвиваємо електронне урядування”, який реалізується у
партнерстві між Асоціацією “Міста електронного врядування України”, “Національним центром електронного урядування”, Національною академією державного управління при Президентові України та за підтримки Програми Розвитку ООН в Україні.
29 листопада 2013 року, під час чергового етапу проекту, заступник голови правління “Філософії Серця” Олексій Сініцин взяв участь у тренінгу для тренерів, який було організовано Асоціацією “Міста електронного врядування України”.

12 грудня 2013 року, у Дніпропетровську, в рамках розвитку зазначеного проекту відбувся регіональній тренінг “Ми розвиваємо електронне урядування”, в якому взяли участь представники місцевих органів влади, місцевого самоврядування та громадських організацій.

Організатором тренінгу виступила ГО “Філософія Серця” за сприяння Департаменту промисловості, підприємництва та інвестицій Дніпропетровської міської Ради, а також Фонду громади “Джерело” Дніпропетровського району.
Під час заходу учасникам було надано інформацію щодо завдань проекту, призначення та функціональності Порталу, його можливостей для спільного використання представниками влади та громади.

Довідково: Портал управління знаннями «Ми розвиваємо електронне урядування» - це інформаційно-технологічне рішення, що використовує технології та практики корпоративних порталів управління знаннями, що забезпечує взаємодію між органами державної влади, органами місцевого самоврядування, громадського сектору України та експертним середовищем в сфері інформаційно-комунікаційних технологій В рамках тренінгу відбулося жваве обговорення проблем пов'язаних із впровадженням електронного урядування, зокрема на регіональному рівні. Серед перелічених були і технічні й політичні, й організаційні та багато інших. Але всі учасники зійшлися на тому, що цей напрямок розвитку у нашій країні повинен стати одним з пріоритетних.

Дуже цікавим та корисним для учасників тренінгу стало практичне тестування можливостей Порталу. Всі присутні відмітили, що Портал є комфортним та зручним у використанні.

Учасники тренінгу також дізналися, що ще однією з цінностей даного ресурсу є можливість підвищення компетентності громадян, громадських організацій та державних службовців в оволодінні технологіями електронного урядування шляхом проходження дистанційного навчання.

Кiлькiсть переглядiв: 561

Коментарi