• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Довгоочікувана казка для «ладижинских» особливих діток

Довгоочікувана казка для «ладижинских» особливих діток

2013-12-29

/Files/images/6.jpg

Справжнім новорічним подарунком для діток з глибокою розумовою відсталістю з Ладижинського інтернату «Троянда» став відремонтований корпус. Євроремонт, всі зручності, спеціально виготовлені меблі, майстерні, реабілітаційні кімнати – все, ще необхідно для гідного життя!

Таку казку подарували діткам всі небайдужі: спонсори, влада, громадські активісти та волонтери.

І це менше ніж за рік! Адже, ще на минулий новий рік ніхто не міг навіть мріяти про такі вражаючі зміни. Всі переговори з тодішнім керівництвом інтернату та профільного департаменту заходили у глухий кут.

На початку осені 2012 року на зустрічі громадських активістів Вінниччини з керівниками області голова громадської організації «Філософія Серця» Юлія Грига підняла питання про катастрофічну ситуацію в Ладижинському інтернаті. Але пройшло ще кілька місяців, протягом яких представники громадських організацій не давали спокою чиновникам. Аж до того часу, поки не змінили і керівника інтернату і начальника обласного управління соціального захисту. Громадське об’єднання «Народна колегія», дізнавшись про жахливий стан інтернату та страждання його вихованців, донесло цю проблему до профільного Міністерства. І лише візит міністра соціальної політики Наталії Королевської, яка на власні очі побачила безлад та занедбаність закладу, поклав край «господарюванню горе-чиновників». Сталося це уже навесні 2013-го, але ситуація почала змінюватися на краще одразу. Тож, кадрові зміни та мудро підібрані керівники демонструють наскільки важливо, коли люди працюють «на своєму місці».

За сприяння нової директорки департаменту соціальної політики Вінницької облдержадміністрації Марини Коваль активну роботу по відновленню повноцінної роботи корпусу № 1 розпочав благодійний фонд «Час для дітей». Результати такого взаєморозуміння просто вражають! Щасливі обличчя дітей, які 27 грудня 2013 року перебралися до нової оселі, задоволений персонал – це те, заради чого всі так завзято працювали. Продумали все до дрібничок: спеціальні полички, зручні шафи та ліжечка, навіть новий одяг для «новосельців» передбачили!

А вихованці, зі свого боку, підготували чудовий концерт, під час якого дивували гостей віршами та хороводами, чудовими костюмами і гарним настроєм! Такі зворушливі миті не залишили байдужими нікого. Так, заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова пообіцяла не зупинятися на досягнутому і на наступний рік продовжити роботу та збільшити додаткове фінансування, яке в цьому році склало 1,2 млн. грн. на проведення теплотраси. Юрій Мєдвєдєв, заступник голови облради, подякував всім, хто долучився до цієї дуже складної соціальної роботи та також наголосив на всебічному сприянні та підтримці всіх ініціатив. А директор департаменту Марина Коваль зазначила, що чисельність молодших медичних сестер - няньок збільшена на 6 одиниць за рахунок перерозподілу штатної чисельності, силами працівників закладу відремонтовано 3 автомобілі, пральні машини, придбано насосне обладнання на 46 тис. грн.

Новий директор інтернату Володимир Мельник, приймаючи новий корпус, не заспокоюється, адже поруч стоять ще два спальних корпуси та будівля їдальні, які потребують ремонту. Але він вже має навколо себе чимало людей, які пообіцяли директору свою допомогу.

Отак, Вінниччина продемонструвала, що у нас може бути суспільний резонанс, після якого відбуваються позитивні зміни. У цьому випадку краще стало дітям з особливими потребами. Це - завдяки конструктивному діалогу та спільному баченню вирішення соціальних проблем громади.

/Files/images/9.jpg/Files/images/7.jpg/Files/images/6.jpg/Files/images/12.jpg/Files/images/2.jpg/Files/images/11.jpg/Files/images/10.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 559

Коментарi