• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Рівень взаємодії влади з громадськістю на Вінниччині: результати за 2013 рік

Рівень взаємодії влади з громадськістю на Вінниччині: результати за 2013 рік

2014-01-08

/Files/images/КС.jpg

Наприкінці 2013 року в приміщенні Вінницької облдержадміністрації за круглим столом зібралися представники громадськості, влади, правоохоронних органів та духовенства, щоб обговорити стан та проблеми розвитку громадянського суспільства на Вінниччині. Тема круглого столу "Роль та місце органів державної влади, органів місцевого самоврядування, військових та правоохоронних структур держави, громадсько-політичних об’єднань та духовенства в розвитку громадянського суспільства та шляхи взаємодії" не залишила байдужими всіх, крім представників політичних партій.

Загалом, всі учасники високо оцінили участь громадськості в реалізації регіональної політики та зазначили високий рівень активності громадських об’єднань Вінниччини. Але не обійшлось і без гострих питань, які стосуються різних форм громадського контролю. «Найбільшою проблемою залишається відсутність, або дуже низький рівень, комунікацій з громадськістю під час проведення громадських експертиз або моніторингів. А це значно ускладнює процес налагодження співпраці! З одного боку влада готова прислухатися до рекомендацій та конструктивної критики, але на рівні керівництва облдержадміністрації, з іншого боку – на рівні директорів департаментів таке розуміння тільки починає формуватися. Проте, це вже дуже позитивні тенденції» - зазначила голова громадської організації «Філософія Серця» Юлія Грига.

Заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова в свою чергу наголосила, що перші громадські експертизи діяльності органу виконавчої влади довели, що на сьогодні працівники департаментів виявились не готовими до того, що такий інструмент громадського контролю закріплений на законодавчому рівні. Проте, за її особистої участі майже всі проблемні питання були вирішені. А ті що не вирішені, взяті під контроль.

Говорили учасники і про ефективність консультатівно-дорадчих органів – громадських рад. «Громадська рада при Вінницькій обласні раді була заснована 9 років тому першою в Україні» - відмітив сторожила громадянського суспільства Петро Бойко. А про активність громадських рад у Вінницькій області свідчить участь у засіданні круглого столу представників аж від 6 таких дорадчих органів: громадська рада при ОДА, облраді, Вінницькому міському голові, головному управлінні Міндоходів, управлінні екології та УМВС. А ініціатором та організатором круглого столу стала громадська рада при Управлінні внутрішніх справ у Вінницькій області.

За підсумками роботи була прийнята резолюція з якою можна ознайомитись на сайті громадської ради за посиланням: http://grumvsuvo.at.ua/news/kruglij_stil_po_rozvitku_gromadjanskogo_suspilstva/2013-12-17-17

/Files/images/2rc.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 361

Коментарi