• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Чи почує влада громаду в нових умовах?…

Чи почує влада громаду в нових умовах?…

2014-03-06

/Files/images/Грига центр 3.jpg

Про необхідність нових підходів роботи влади з громадськістю говорили учасники круглого столу, який був організований Центром перепідготовки держслужбовців у Вінницькій області. Директорка Центру Тетяна Пашиніна, відкриваючи захід наголосила, що зараз влада просто не має права схибити і зрадити сподіванням «Майдану». «Люди в черговий раз очікують від влади реальних змін і ми повинні прислуховуватись до громадських активістів, вивчати кращий досвід та налагоджувати співпрацю з ними» - зазначила пані Тетяна.

Голова громадської організації «Філософія Серця» Юлія Грига розповіла чиновникам про існуючі інструменти громадського контролю, такі як моніторинг і експертиза. «У нас з вами є два шляхи отримання гарних результатів – це або налагодження конструктивного діалогу, або напрацювання судової практики. Який шлях ви виберете, залежить від вас. Ми завжди готові до діалогу, проте мушу констатувати факт звернення нашої організації до суду, через неможливість вирішити питання щодо результатів громадської експертизи» - наголосила Юлія.

Михайло Бардин, голова «Подільського центру прав людини» - представник організації-ветерана, яка має великий досвід громадської роботи ознайомив слухачів з діяльністю своєї організації, яка працює у Вінниці з 1995 року та сказав, що громадські активісти – то неспокійні люди, які свою енергію спрямовують на вирішення суспільних проблем.

Наталія Головко, представниця асоціації «Відкриті серця» розповіла про існуючі проблеми людей з обмеженими можливостями та приводила приклади, як від управлінських рішень залежить комфорт і якість таких людей. Вона навела приклад запуску ліфту в тергівельно-розважальному центрі «Магі-Центр» з шрифтом Браеля на кнопках, проте лише через неуважність монтажників не була ввімкнена функція звукового супроводу. Такі заходи не потребують фінансування, це просто неуважність людей, які не стикалися з проблемами інвалідів.

Підсумував захід голова організації «Громадська студія» Анатолій Тобілко розповіддю про отримання публічної інформації лише через суд. «При чому вже на наступний день після першого судового засідання, інформацію все ж таки було надано у повному обсязі! То чому ж не надати її після запиту?! Ми ж спробували надати і повторний запит, і телефонували, щоб з’ясувати причини ненадання інформації про перелік періодичних видань, що виписуються для облдержадміністрації» - дивувався активіст.

Але про що окремо хочеться наголосити, діалогу і під час круглого столу майже не вийшло! Жодних питань від держслужбовців не пролунало. Було лише дві репліки щодо громадських експертиз, проте вони навряд можуть свідчити про реальну зміну підходів до роботи з громадськістю. Але черговий крок зроблено і будемо сподіватися, що ось так невеликими кроками ми зможемо дійти до порозуміння та об’єднати зусилля у формуванні нової державної політики.

/Files/images/Грига центр 4.jpg/Files/images/Грига центр 1.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 382

Коментарi