Відбувся семінар з доступу

2014-04-10

/Files/images/10264842_643387472399928_1910353101_n.jpg

10 квітня 2014 року у залі економічної літератури Обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Тімірязєва (м. Вінниця, вул. Соборна,72) відбувся семінар «Організація доступу до публічної інформації в органі влади». Учасниками заходу стали 40 державних службовців, представників органів місцевого самоврядування, журналістів, громадських діячів, експертів Вінницької області. Тренерами виступили: Уляна Швець (Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини), Роксолана Стадник (Управління забезпечення доступу до публічної інформації Секретаріату Кабінету Міністрів України), Ігор РОЗКЛАДАЙ (Інститут медіа права), Віктор Таран, Дарія Слизьконіс (Центр політичних студій та аналітики).

Регіональним партнером була громадська організація «Філософія Серця» (голова – Юлія Грига).

Семінар проведено за підтримки відділу роботи із зверненнями громадян Вінницької ОДА (начальник відділу – Віталій Кудринецький) та Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Тімірязєва (директорка – Наталія Морозова).

Метою семінару було надання експертної допомоги представникам місцевих органів державної влади та органів місцевого самоврядування з питань впровадження Закону України «Про доступ до публічної інформації».

За підсумками семінару учасники отримали методичні рекомендації експертів щодо організації доступу до публічної інформації у органі влади, розроблені громадськими експертами, а також практичні навики застосування закону.

22 січня 2014 року стартував другий етап проекту «Навчання державних службовців виконанню норм Закону України «Про доступ до публічної інформації» в Україні», що реалізується Центром Політичних Студій та Аналітики у співпраці з Офісом уповноваженого з прав людини за підтримки Ради Європи «Впровадження європейських стандартів в українському медійному середовищі» (за фінансового сприяння Уряду Канади). Метою проекту є організація та проведення комплексних освітньо-навчальних заходів, направлених на допомогу посадовцям у застосуванні в їхній роботі норм Закону України «Про доступ до публічної інформації». Доступ до публічної інформації є одним з пріоритетних напрямків роботи Центру Політичних Студій та Аналітики. З липня 2011 року ЦПСА систематично здійснює моніторинг відкритості та прозорості органів місцевої влади в Україні, результати якого лягають в річні рейтинги найвідкритіших та найзакритіших областей/ОДА/міськрад обласних центрів. Протягом 2011 та 2012 років Центр організував та провів 23 навчальні семінари в рамках першого етапу проекту «Навчання державних службовців виконанню норм Закону України «Про доступ до публічної інформації» в Україні». В серпні 2013 року Центр розпочав аналіз Переліків відомостей, що містять службову інформації затверджених органами місцевої влади на відповідність їх нормам ЗУ «Про доступ до публічної інформації».

Кiлькiсть переглядiв: 341

Коментарi