• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Народну антикорупційну стратегію очікуємо до кінця 2014 року

Народну антикорупційну стратегію очікуємо до кінця 2014 року

2014-04-28

/Files/images/Грига 25.04.14.jpg

Проект закону, яким буде затверджено Антикорупційну стратегію на найближчі 3 роки обговорювали в Комітеті Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією. Експертне обговорення ініціювала відома міжнародна організація Transparency International Україна спільно з Комітетом.

«Тема боротьби з корупцією використовується у політичних перегонах кандидатами у Президенти, але я не впевнений, що поки що основні кандидати до цього пріоритету підходять ґрунтовно та мають системне бачення. /Files/images/Чумак 25.04.14.jpg Скоріше вигадують велосипеди. В Уряді у нас безперечно є професіонали, які знають, що робити, але спільного бачення цієї роботи точно бракує. Тому обговорення антикорупційного стратегії безперечно є на часі» - наголосив модератор голова профільного комітету Верховної Ради Віктор Чумак.

/Files/images/Рябошапка 25.04.14.jpgПро готовність Уряду виступити ініціатором законопроекту зазначив заступник міністра юстиції Руслан Рябошапка.

Наразі, документ передбачає визначення «правил гри» у таких суспільно-важливих сферах як: запобігання корупції у представницьких органах влади, в органах виконавчої влади та судовій системі, а також у сфері державних закупівель та у приватному секторі. Цілий розділ присвячений заходам покарання за корупцію.

Про необхідність включення в проект розділу, присвяченого подоланню корупції в правоохоронних органах говорила представниця Вінниччини Юлія Грига. А голова громадської організації «Громадська студія» Анатолій Тобілко наголосив на необхідності розділу з термінологією. Адже, проект передбачає багато термінології, яка ще не визначена в українському законодавстві.

Тож, маємо надію, що ця Стратегія стане першим документом, з якого будуватиметься нове українське суспільство, де кожен громадянин дубе відчувати свою захищеність з боку держави.

Кiлькiсть переглядiв: 403

Коментарi