На Вінниччині є заммера-безхатченко?

2014-09-10

/Files/images/семинар 5.jpg

10 вересня 2014 року в Центрі перепідготовки держслужбовців Вінницької області пройшов семінар з антикорупції та доступу до публічної інформації. Одну частину семінару було присвячено роботі громадських організацій в цьому напрямку. Голова громадської організації «Філософія Серця» Юлія Грига презентувала присутнім сільським головам та представникам відділів адміністрації та облради, відповідальних за доступ, результати моніторингової кампанії «Декларації без декорацій». «Ми переконані, що неспівпадінь даних декларацій вінницького керівництва з реальним стилем життя за результатами цьогорічних декларацій буде значно менше. Бо коли перший заступник Вінницького міського голови Кістіон в декларації зазначає, що у нього взагалі відсутнє будь-яке майно, як рухоме, так і нерухоме, питань виникає досить багато. І коли ще один заступник декларує відсутність будинку, а в новинах проводить екскурсію для журналістів по власному маєтку, по волі виникає питання: так чому ж не відобразити це в декларації?» - зазначила вона.

Кампанію «Декларації без декорацій» під керівництвом Transparency International Україна проводила коаліція з близько 40 громадських організацій, журналістських агенцій та індивідуальних розслідувачів з усієї України.

Про відповідальність за неподачу декларацій або приховування інформації, та взагалі про «війну правоохоронців з корупціонерами» за показниками з конкретними прикладами та фактами розповів учасникам начальник відділу по роботі з правоохоронними органами Юрій Мельник.

А завідувачка сектору забезпечення доступу до публічної інформації Ольга Люшникова пояснила присутнім, як правильно працювати з запитами на отримання публічної інформації і яка може бути відповідальність. На прикладі сайту Вінницької облдержадміністрації показала, що має містити розділ «доступу» і презентувала сайт «Прозора бюрократія», який розробила та адмініструє ГО «Центр політичних студій та аналітики».

/Files/images/семинар 4.jpg/Files/images/семинар 7.jpg/Files/images/семинар 3.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 341

Коментарi