• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Громадський контроль» від найпродвинутішого громадського лідера

«Громадський контроль» від найпродвинутішого громадського лідера

2014-09-13

/Files/images/567.jpg

12 серпня в Дніпропетровську на міжрегіональній науково-практичній конференції «Громадський контроль: теорія і практика» обговорювалось багато актуальних і важливих питань з застосування усіх видів громадського контролю. А от що найбільш стурбувало учасницю із Вінниці, голову ГО «Філософія Серця» Юлію Григу, то це існування законопроекту № 4697 від 14.04.2014р. «Про громадський контроль». Розробив і подав проект народний депутат Сергій Тігіпко і 2 вересня проект був в порядку денному сесії Верховної Ради, за словами організатора конференції Олексія Літвінова, голови ДОГО «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики. «Цим проектом передбачена загальна процедура контролю – це моніторинг, слухання і заслуховування звітів про результати, та спеціальна – експертиза, перевірка, розслідування. Проводити такий контроль зможуть далеко не всі організації, а лише «обрані» - наголосив Олексій.

«Особисто я вперше чую про цей законопроект. Це дуже прикро, що ми як громадські активісти дізнаємося про такі документи майже через півроку. Це наше упущення. Так ми можемо знову отримати драконівські закони на кшталт «16 січня» - зазначила Юлія Грига.

ГО «Філософія Серця» пропонує провести широке обговорення проекту № 4697 та визначитись, чи саме такого громадського контролю ми чекали.

Кiлькiсть переглядiв: 357

Коментарi