• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Рішучими кроками до нульового показника виконання антикорупційної Програми !

Рішучими кроками до нульового показника виконання антикорупційної Програми !

2012-12-23

/Files/images/корупція2.jpg

23 грудня 2011 року Вінниччина першою прийняла антикорупційну програму! Тож, відмічаємо перший ювілей цього важливого документу. Які ж результати маємо?

Якщо за результатами моніторингу «Філософії Серця» за 2011 рік із 19 пунктів старої Програми було виконано лише 7 (декларативних та формальних). То результати моніторингу за 2012 рік вже нової Програми вражають цифрами! Із 42 пунктів діючої Програми лише 4 виконано повністю!!! 2 – частково. І все… Крім того, із 100 тис. грн., що виділила обласна Рада, на виконання Програми було використано лише 44. Решту, за словами керівника фінансового управління облдержадміністрації Миколи Копачевського, в області є більш важливі проблеми.

Громадськість Вінниччини вкрай стурбована таким «прогресивним» підходом місцевої влади до виконання життєво важливих для області документів. Адже, ні для кого не секрет, що корупція «з’їдає» левову долю бюджету та паралізує нормальну роботу всіх владних структур.

Варто зазначити, що так саме стурбована такою ситуацією і обласна Рада. Так, голова Ради Сергій Татусяк, обіцяв взяти ситуацію під свій контроль та провести низку консультацій з виконавчою владою щодо вирішення проблем з виконанням Програми.

Маємо такі от невтішні висновки: місцева виконавча влада абсолютно не зацікавлена в реалізації антикорупційної Програми, навіть тих, на які не потрібне фінансування,виконавці Програми бояться як вогню таких прогресивних заходів Програми, як «Лабораторія громадських експертиз» та «Антикорупційний портал Вінниччини».

Тож в Новий рік ми йдемо з ще гіршими результатами виконання, ніж в минулому році.

Рішучими кроками до нульового показника виконання антикорупційної Програми крокує Вінницька облдержадміністрація!

Кiлькiсть переглядiв: 431

Коментарi

  • Rafilia

    2013-08-12 05:09:21

    That's a subtle way of thikning about it....

  • Cleonice

    2013-08-10 03:36:20

    Your articles are for when it abusyotell, positively, needs to be understood overnight....

  • Nikos

    2013-08-09 12:25:42

    I want to send you an award for most helpful inenetrt writer....