• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • З новими посібниками від ЦПСА доступ до інформації має стати «доступнішим»!

З новими посібниками від ЦПСА доступ до інформації має стати «доступнішим»!

2014-10-14

/Files/images/15.10 Доступ.jpg

14 жовтня 2014 року у Вінниці представники ГО «Філософія Серця» презентували працівникам райдержадміністрацій нові посібники із застосування «трискладового тесту» і «Службова інформація: порядок віднесення та доступу», що були підготовлені експертами Центру політичних студій ат аналітики.

У посібнику із застосування «трискладового тесту» роз’яснюються поняття та порядок застосування «трискладового тесту» - умов, яким повинно відповідати будь-яке обмеження доступу до інформації згідно із Законом України «Про доступ до публічної інформації»./Files/images/15.10 Доступ 3.jpg

У посібнику «Службова інформація: порядок віднесення та доступу» особлива увага приділяється службовій інформації, зокрема питанню створення переліків відомостей, що становлять службову інформацію, які часто затверджуються розпорядниками публічної інформації.

Центр політичних студій та аналітики підготував і паперові версії посібників, тому кожен учасник семінару має можливість покращити показники своєї роботи, отримавши обидва видання.

Також, на заході були презентовані і результати дослідження відкритості органів влади, яке щорічно здійснюють експерти ЦПСА. Учасники зустрічі дізналися, що за останній рік рівень відкритості органів влади по Вінницькій області знизився з 72,4% до 69,5%, а саме: Вінницька ОДА з 89,4% спустилася на 85,3%. Загалом по Україні також спостерігається тенденція до зниження показників прозорості: середній по областям з 66% до 64%, по ОДА з 79% до 77%, по обласним центрам з 73% до 72%.

Голова ВОГО «Громадська студія» Анатолій Тобілко розповів про судову практику, яка є в здобутках організації та про поточні «інформаційні» проблеми, що стосуються надання, чи швидше ненадання, інформації комунальними підприємствами.

/Files/images/15.10 Доступ 2.jpgНачальник відділу звернень громадян Вінницької облдержадміністрації Віталій Кудрінецький озвучив низку проблем, з яким практично зтикаються працівники з доступу: це і недостатність технічних засобів, особливо в районах, і обмеження у користуванні телефонами, обумовлена економією бюджетних коштів, і брак часу на сканування.

У підсумку, всі учасники зійшлася на необхідності провести навчання із застосування «трискладового тесту».

Кiлькiсть переглядiв: 420

Коментарi