• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • На Вінниччині лише 4 мажоритарники підписали «Договір суспільної відповідальності»

На Вінниччині лише 4 мажоритарники підписали «Договір суспільної відповідальності»

2014-10-15

/Files/images/15.10 КС ЗВР 2.jpg

15 жовтня 2014 року у Вінниці під час засідання круглого столу «Чи змінить новий парламент країну: старі і нові виклики» кандидатам в депутати було запропоновано закріпити підписом свою відповідальність перед суспільством, у разі проходження до парламенту. Захід ініціювала Коаліція громадських організацій «За відповідальну Раду», до якої входить 24 організації.

Зустріч почалась з презентації результатів голосування парламентарів по ключовим законопроектам протягом березня-вересня 2014 року, яку підготував Центр політичних студій та аналітики. Директор Центру Віктор Таран запропонував учасникам ретельний аналіз по 4 ключовим напрямам: боротьба з корупцією, виборче законодавство, євроінтеграція, безпека і оборона.

На думку Юлії Григи, учасниці Коаліції, голови ГО «Філософія Серця»,/Files/images/15.10 КС ЗВР.jpg головною метою заходу є публічне підписання Меморандуму про співпрацю. «Це - договір суспільної відповідальності», який підписують ті кандидати, які дійсно готові працювати в нових умовах і брати на себе відповідальність» - зазначила Юлія.

Напередодні заходу, запрошення були персонально кандидатам: Олексію Порошенко, Леоніду Галушко, Наталлі Солейко, Оксані та Григорію Калетникам, Борису Максимчуку, Анатолію Банаху, Івану Мельничуку, довіреним особам Олександра Домбровського і Григорія Заболотного, та партіям: Батьківщина, Блок Петра Порошенка, Радикальна, Громадянська позиція, Народний фронт, КПУ, Опозиційний блок, Правий сектор і Свобода. Оголошення поширенні у соціальних мережах. Шкода, що на регіональному рівні брати на себе відповідальність виявилися готові лише 4 кандидати-мажоритарники і Народний фронт, в той час, як на національному рівні такі Меморандуми підписали Олександр Турчинов від «Народного фронту», Юлія Тимошенко від ВО «Батьківщина» та Олег Канівець від «Громадянської Позиції».

Ось ж вони, «перші ластівки» відповідального парламенту, що можливо представлятимуть Вінниччину:

Анатолій Банах – 15 виборчий округ, Олександр Домбровський, Наталія Солейко і Борис Максимчук – 11 виборчий округ. Причому, Олександр Домбровський і Борис Максимчук, не маючи змоги прийти особисто, делегували довірених осіб: Ігора Принелевського та Руслана Гілонея.

/Files/images/15.10 КС Максимчук.jpgДовірена особа кандидата Б. Максимчука/Files/images/15.10 КС Солейко.jpgкандидат Н. Солейко/Files/images/15.10 КС Прилепський.jpgДовірена соба кандидата О. Домбровського/Files/images/15.10 КС Банах.jpgКандидат А. Банах



















Андрій Тетерук, кандидат у депутати від «Народного фронту» також/Files/images/15.10 КС Тетерук.jpg підтримав ініціативу і повідомив про намір закріпити підписом відповідальність «Народного фронту» на Вінниччині.









Проте, всі кандидати, які з будь-яких причин не змогли прийти на захід, але мають намір підписати Меморандум про співпрацю з коаліцією «За відповідальну Раду», можуть зробити це і зараз! Аби наміри були рішучі і справжні!

/Files/images/Мемрандум КЗВР+Максимчук 001.jpg/Files/images/Меморандум КЗВР+Солейко 001.jpg/Files/images/Меморандум КЗВР+Домбровський 001.jpg/Files/images/Меморандум КЗВР+Банах 001.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 370

Коментарi