• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Бізнес-клуби у Вінниці набирають обертів

Бізнес-клуби у Вінниці набирають обертів

2014-11-03

/Files/images/412204.jpg

Сьогоднішня економічна ситуація в країні чимось нагадує примхи осені 2014 року. Вчора сонце і тепло, а сьогодні сніг і мороз. Вчора гривня 7-8, а сьогодні, як сніг на голову, різке її падіння і замороження бізнесу. Але є люди, схожі на селянина, якого жарти природи не застали зненацька. Він і дрова заготовив і погріб повний-повнісінький має. Є з чим перезимувати.

А чи кожна людина має подібне до селянина фінансове забезпечення. І грошей достатньо на рахунках, і зроблені вдало інвестиції, які дають пасивний дохід, і є цікава робота. Одним словом, чи все ви зробили, що у ваших силах, щоб «фінансова» зима не застала вас зненацька.

Розуміючи, що не всі люди достатньо обізнані у фінансових справах, у нас виникла ідея створити такий клуб, у якому люди знайдуть для себе прихисток від «фінансових погодних вибриків» і де кожен бажаючий може пройти курс з фінансової грамотності, навчання організувати і розвинути власний бізнес, а по завершенню курсу зможе дізнатись про мистецтво безконфліктного спілкування. Мета нашої клубної справи: організувати таке корисне дозвілля, яке поєднує активне навчання з відпочинком у колі цікавих творчих особистостей. І в цьому нам допомагають фінансово-освітня тренінг-гра «Вікеномія» та ділова рольова інтелектуальна гра «Фондова біржа «Інтелектуальний капітал». Обидві гри гармонічно поєднанні і створюють в бізнес-клубі гарну ділову атмосферу, яка дозволяє за короткий час не тільки отримати нові знання, але й закріпити їх на практиці.

Спершу прихильниками клубу була виключно молодь, але з часом ми вирішили поширити цю ідею серед людей молодшого і старшого віку. Всі учасники клубу об’єднанні в команди за творчим та професійними інтересами. У нашому клубі вони носять назву брокерські контори, а їх капітанів іменують брокерами. По завершенню навчання, учасники клубу підтверджують свої знання перед одноклубниками і можуть позмагатись з представниками другого такого самого клубу за Кубок найкращого бізнес-клубу. Коли відбуваються змагання між клубами, ми створюємо судейську колегію. Вона складається з професіоналів надзвичайно високого рівня. До її складу входять представники найкращих вузів країни та представники великих компаній. Таким чином, приймаючи участь у грі, ви отримаєте унікальний шанс презентувати себе потенційному роботодавцеві. Змагання супроводжуються піснями і танцями, додаючи їм естетичного колориту, а вишукана кухня від найкращих кухарів чудово доповняє барвами наше свято, що часто приваблює представники телебачення, радіо і преси.

Чому саме гра стала пріоритетною формою навчання на наших зустрічах? На відміну від предметних олімпіад, наукових конференцій, факультативів, гра перетворює серйозну інтелектуальну діяльність на яскраве видовище, захоплююче змагання, свято. Саме тому в інтелектуальні ігри з цікавістю грають не лише школярі, але й дорослі. Перевагою інтелектуальних ігор є те, що в їх основі лежать не предметні знання, що формуються шкільною програмою, а «компетенції», тобто те, що визначає здатність людини свої знання та вміння застосовувати в конкретних ситуаціях. Основною метою проведення ігор є розвиток у людей творчих здібностей, розкриття інтелектуального потенціалу та виявлення нових талантів. Участь у змаганнях допомагає людям проявити вміння приймати рішення в нестандартній, в критичній ситуації в умовах обмеженого часу. Гра створює чудову можливість для активного міжособистісного впливу, вона допомагає вступати у взаємодію з партнерами. Ігрове поле – це чудове місце для громадського і творчого самовираження. Інтелектуальні ігри розвивають розумові здібності, спостережливість, сприяють розширенню світогляду, тренують пам’ять, прищеплюють любов до роботи з книгою та іншими джерелами знань. Головна особливість інтелектуальних ігор полягає в питаннях, що задаються: як правило, не на навчальні знання, а на логічне мислення. Адже набагато важливіше застосувати логіку, уміння узагальнювати і аналізувати, і нарешті додуматися до правильної відповіді, ніж просто пригадати те, що вивчив. У процесі виконання завдань формуються такі якості, як кмітливість, винахідливість, стійкість характеру, дух суперництва, яскрава емоційність, що приносить людині радість і насолоду. На думку психологів, участь людини в інтелектуальних іграх чудово впливає на її самопочуття. Учасники клубу самі того не підозрюючи внутрішньо мобілізуються, пробуджуючи свої скриті резерви. Перебування у нашому клубі дуже добре впливає на емоційний стан його учасників та збагачує їх новими знаннями.

Переваги бізнес-клубу від спортивних і елітарних клубів полягають у тому, що від його учасника не вимагається спеціальна фізична підготовка чи великі фінансові внески. Рішення про суму внеску вирішується радою клубу і вона настільки мізерна, що лише частково покриває організаційні потреби клубу, а ось знання отримання у клубі зекономлять людині тисячі грн. Єдина вимога клубу – це дресс-код і виконання Статуту клубу.

У зв’язку зі зростаючим попитом на право стати учасником клубу та з причин обмеженості кількості осіб в одному клубі, ми вирішили створити у нашій області мережу бізнес-клубів Фондової біржі «Інтелектуальний капітал».

Отож, запрошуємо всіх охочих долучитись до створення такого клубу, який згуртує ваших друзів і знайомих навколо цікавої і корисної справи.

Кiлькiсть переглядiв: 565

Коментарi