Фінансові ігри: просто про складне

2014-12-08

/Files/images/катя-2.JPG

Сьогодні вже нікого не здивуєш спортивними іграми чи іграми ерудитів. Але хто би міг подумати, що економіка – скучна і незрозуміла наука для більшості людей зможе так зацікавити вінницьких школярів. І все це завдяки чудовій захоплюючій грі, яку запропонував школярам її автор – тренер з фінансової грамотності і підприємництва, представник ГО «Філософія Серця» Кожуховський Олександр Олександрович. За його словами: «Гра переносить тебе у фантастично-казковий світ фінансів, даючи можливість спробувати себе в ролі менеджера, маркетолога, брокера тощо. Головна мета гри не тільки дати знання з фінансів, а навчити взаємодіяти у команді та навчитись організовувати інших».

Зараз у цю гру грають вже в багатьох школах міста Вінниці і число її прихильників з кожним днем зростає. Чим же це ця гра так захопила вінничан? Справа в тім, що світ фінансів для пересічного громадянина завжди був покритий темрявою, а витрачати час і гроші на навчання не кожному по кишені. Гра ж не вимагає від її учасників-початківців спеціальних глибоких професійних знань, що дозволяє долучитись до гри всім охочим, від школяра до пенсіонера. Знання приходять згодом при постійній участі у грі. Також, вона допомагає не тільки опанувати новими знаннями і досвідом, але й розробити власну стратегію розвитку компанії та презентувати її присутнім. Перед самим початком гри її гравці розмірковують над назвою компанії, розробляють її фірмовий знак, складають слоган та розробляють рекламну листівку. Активна робота в команді розвиває в учасників гри вміння та навички слухати та довіряти один одному, один одного підтримувати та допомагати, приходити до згоди та працювати в команді.

Гра «Фондова біржа «Інтелектуальний капітал», про яку тут ведеться розмова,/Files/images/катя-1.JPG допомагає всім гравцям зібратись в єдину, конкурентоздатну компанію. Вся гра проходить дуже весело і динамічно, що називається на одному подиху. У ході гри гравці мають можливість проявити власну харизматичність, кмітливість та креативність. А естетична складова у грі в стилі 30-х минулого століття та обов’язковий дресс-код й концертна програма чудово урізноманітнюють гру та збагачують її особливим шармом та красою.

Тож, до зустрічі на грі!

Кiлькiсть переглядiв: 773

Коментарi

  • Ігор Плахотнюк

    2014-12-09 17:51:50

    дякую за цікаве повідомлення. так, як я вже на протязі 20 років цікавлюсь методикою ділових ігор, прошу запросить мене на подібне дійство - мене цікавлять саме прояви рис характеру під час гри. Можу поділитись своїм досвідом......

  • Ігор Плахотнюк

    2014-12-09 17:50:53

    дякую за цікаве повідомлення. так, як я вже на протязі 20 років цікавлюсь методикою ділових ігор, прошу запросить мене на подібне дійство - мене цікавлять саме прояви рис характеру під час гри. Можу поділитись своїм досвідом...