• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • ГРОМАДСЬКИЙ ВІСНИК ЗАКУПІВЕЛЬ ВІННИЧЧИНИ - 8 (23.11-21.12.2014 р) Або Котельня вінницької дитячої обллікарні заснована на Кіпрі!

ГРОМАДСЬКИЙ ВІСНИК ЗАКУПІВЕЛЬ ВІННИЧЧИНИ - 8 (23.11-21.12.2014 р) Або Котельня вінницької дитячої обллікарні заснована на Кіпрі!

2014-12-19

/Files/images/482e4933005de9a2f7aa148816a3399b1f255788_b_b8fc71bf331a9610570ec5bd6b4251946b9a5fbe.jpg

Здійснюючи моніторинг сайту www.tender.me.gov.ua , експерти громадської організації «Філософія Серця» з’ясували:

Департамент охорони здоров’я та курортів Вінницької облдержадміністрації провів тендер на суму майже 10 з половиною мільйонів гривень для будівельних робіт по реконструкції приміщень відділення легеневого туберкульозу для дорослих №2 Вінницького обласного спеціалізованого територіального медичного об'єднання "Фтизіатрія " у селі Бохоники поблизу обласного центру. Тендер виграло товариство з обмеженою відповідальністю «Консольстрой» (м. Вінниця, вул. Пирогова 111А\2) . Реконструкція має проводитися до 2016 року. Громадські експерти сподіваються, що реконструкція у цій лікувальній установі завершиться вчасно, і не повторить долю реконструкції школи у селі Сосонка, теж Вінницького району, яку не можуть завершити майже 10 років.

Чотири упаковки іматинібу за 209 тисяч бюджетних гривень гривень придбала обласна лікарня імені М.Пирогова у ТОВ "Бізнес Центр Фармація" з Вишгорода. Це – проти лейкозний препарат нового класу. На сайті держзакупівель у цього лоту не вказаний ні виробник препарату, ні кількість таблеток в упаковці. Громадські експерти звертають увагу контролюючих органів на необхідність перевірки даної закупівлі, тому що за даними http://www.vidal.ru/drugs/imatinib-teva__38601 хорватський виробник випускає ці ліки у максимальній розфасовці – 120 таблеток у одній упаковці. А на сайті http://kharkov.ukrboard.com.ua/ru/board/m-1280272/prodam-tabletki-glivek-imatinib-400-mg/ іматиніб швейцарського виробництва можна купити в Україні по ціні 7 500 гривень за 30 таблеток.

Тепер цікава математики:

7 500 грн : 30 табл =250 грн за 1 табл., /Files/images/f933ccad9542.jpg

4 упаковки по 120 табл – 480 табл.

480 табл * 250 грн = 120000 грн.

Беручи до уваги навіть майже вдвічі завищену ціну, сподіваємось, що ці ліки дістануться безкоштовно тим, хто їх потребує!

Та сама обласна лікарня імені М.Пирогова за майже 2 мільйони гривень придбала ультразвукову діагностичну систему експертного класу у товариства з обмеженою відповідальністю "Лівін". На сайті PROM.UA http://prom.ua/Sistema-ultrazvukovaya-diagnosticheskaya-1.html найдорожче УЗІ-бладнання ціною «не дотягує» навіть до 1 мільйона. Громадські експерти сподіваються, що ця закупівля за їхньою заявою до контролюючих органів також буде проаналізована на відповідність цін, які сьогодні пропонують інші українські постачальники.

/Files/images/18914.jpg Проблему з опаленням приміщень має обласна дитяча клінічна лікарня. Вона не підключена до централізованих систем, а має власну котельню, яку обслуговує Товариство з обмеженою відповідальністю "ВІНТЕА" (м. Вінниця, вул. Островського,59). 1 грудня 2014 року через недосягнення згоди між замовником та учасником процедури закупівлі щодо істотних умов договору була відмінена закупівля цієї послуги на грудень. Засновником ТОВ «ВІНТЕА» виступає київське ТОВ "МАКР-ІНВЕСТ" , яке, у свою чергу, засноване двома кіпрськими фірмами, зареєстрованими за однією адресою: КОМПАНІЯ "ГНОРІЗ ТРЕЙДІНГ ЛІМІТЕД" ( м. НІКОСІЯ, ТЕМІСТОКЛІ ДЕРВІ, 48, СЕНТЕННІАЛ БІЛДІНГ,ОФІС 303) та КОМПАНІЯ "ЛОСТРІКОС МЕНЕДЖМЕНТ ЛІМІТЕД" ( м.НІКОСІЯ, ТЕМІСТОКЛІ ДЕРВІ, 48, СЕНТЕННІАЛ БІЛДІНГ,ОФІС 303) За даними сайту https://www.bbp-net.com/ru/countries/cyprus/ зареєструвати компанію на Кіпрі можна за пару тисяч доларів, а щорічні витрати на її утримання складають від тисячі доларів. Громадські експерти сподіваються, що відміна чергової закупівлі послуг у вінницької «внучки» двох кіпрських компаній не пов’язана із зміною керівництва обласної дитячої лікарні і жодним чином не відобразиться на пацієнтах та персоналу.

618 тисяч гривень заплатить Вінницька міська рада своєму комунальному підприємству «Вінницька транспортна кампанія» за безкоштовне перевезення у дні Новорічних та Різдвяних свят жителів і гостей міста наземним електротранспортом. 5 954,36 годин роботи міського транспорту оплатять з міського бюджету. Громадські експерти вже звертали увагу відповідальних осіб на організацію безкоштовних перевезень вінничан у День міста, коли рішення приймалося буквально напередодні свята. Тоді за один день транспортники нарахували 1 537,32 години перевезень і виставили рахунок на суму 143 644 грн 61 копійку. До цього часу розрахунки, на підставі яких КП «ВТК» виставляло суму відшкодувань у вересні, транспортна кампанія не наважується оприлюднювати. Тому можемо лише сподіватися, що кататимуть нас безкоштовно 4 дні.

У 990 тисяч гривень обійдуться Вінницькому обласному краєзнавчому музею послуги управління державної служби охорони при УМВС України у Вінницькій області по охороні територій Вінницького краєзнавчого обласного музею та філії «Історико-меморіальний комплекс

пам‘яті жертв фашизму» у 2015 році. Це 82500 грн. на місяць. За даними сайту ДСУ http://dso.gov.ua/regions/vnniczya/ вартість стаціонарних об’єктів становить 36-45грн. на годину. Тож, якщо розраховувати навіть по максимальній ціні – 45грн\год на два об’єкти, виходить майже 790тис. грн. на рік! А от охоронна фірма «Фортеця Гарант» http://www.vizitka.vn.ua/id1024 надає послуги з охорони за 300 грн на місяць! Нескладний розрахунок (300грн * 2обєкти*12місяців=7200грн\рік) дає нам вражаючий результат! Громадські експерти вважають, що культура та історія повинні зберігатися належним чином, хоча варто передбачити диференційований підхід до надання таких послуг закладам різної форми власності.

Більше 1 мільйону і 100 тисяч гривень мають виплатити управління Пенсійного Фонду України підприємствам «Укрпошта» лише у Вінниці, Козятині та Хмільнику за доставку пенсій, допомог на поховання та інших виплат. Якщо підрахувати такі витрати по області, а потім – по Україні, то громадські експерти звертають увагу на необхідність пошуку більш економних варіантів проведення таких виплат, бо їх вартість наближається до самих пенсій!

Інформація підготовлена в рамках проекту «Створення і впровадження державної системи контролю за коштами «Відкритий бюджет». Виконавцем проекту є ГО «Центр політичних студій та аналітики». Проект фінансується Європейським Союзом. Регіональний партнер проекту у Вінницькій області – ГО «Філософія Серця», медіа-партнер - ВОГО «Громадська студія».

Кiлькiсть переглядiв: 739

Коментарi