• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Хто кращий господар: громада чи бізнес?

Хто кращий господар: громада чи бізнес?

2015-03-01

/Files/images/rk_2015/1318673829_termocom11.jpg

Саме на це питання має знайти відповідь робоча група, яку планує створити голова Вінницької обласної ради Сергій Свитко стосовно ситуації з опаленням обласної дитячої лікарні. В грудні минулого року громадські експерти забили на сполох, коли дізналися про укладання лише в грудні!!! договору на постачання теплової енергії ТОВ «ВІНТЕА» у дитячу лікарню та ще 17 об’єктів, розташованих поряд. Тоді експертів насторожили як кіпрське коріння постачальника, так і приватна форма власності із статутним фондом всього в 1500 грн.! Проте, з їхнього боку порушень то і немає!

Тож, на всі питання зараз має відповісти обласна рада.

Питання №1.

Чому приміщення котельні було передано ТОВ «ВІНТЕА» без конкурсу?

Нагадаємо, що з метою більш повної реалізації державної та регіональної політики у сфері управління майном спільної власності територіальних громад області, що перебуває в управлінні обласної Ради було створено Управління спільної комунальної власності. Однією з задач цього Управління є проведення прилюдних торгів та конкурсів з питань виявлення переможців по відчуженню та передачі в оренду майна спільної власності територіальних громад області, прийняття рішень про проведення конкурсів з визнання орендаря майна на конкурсних засадах, утворення для цього конкурсних комісій, затвердження результатів прилюдних торгів та конкурсів (http://uskv.vn.ua/zadachi_upravlinnia/kvv.html ). А що на практиці? Управління просто погодило договір оренди! Для такої важливої роботи в його штаті працює понад 30 працівників! І заступником начальника одного з відділів є Федоришина Інна Василівна. Очолює Управління Федоришин Василь Семенович. Як ви думаєте, вони родичі? Цікаво ці люди чули про конфлікт інтересів? Навряд, бо за інформацією обласної ради, заяв про наявність конфлікту інтересів в обласну раду за останні роки не надходило.

Питання №2.

Звідки у обласного департаменту охорони здоров’я цифра в 5 млн. грн. на виготовлення проектно-кошторисної документації, отримання дозволу на будівництво, закупку та поставку обладнання, введення в експлуатацію і отримання ліцензії ?

Саме ця відповідь поки що надається всіма відповідальними в якості основного аргументу.

Питання №3

Для чого приймалась обласна програма енергозбереження з загальним бюджетом майже півмільярда, з яких 200 млн. грн. - бюджетні?

і чому в ній ми не знайшли дитячу обласну лікарню? Хто не був зацікавлений в обладнані лікарні власними альтернативними котлами?

Питання №4.

Чи планує нове керівництво лікарні вивчати питання про самостійне забезпечення лікарні теплопостачанням?

Питання№5./Files/images/rk_2015/07_karikatura7.jpg

І останнє питання до всієї громади – чи варто віддавати опалення комунальних установ в приватні руки?

З одного боку – НІ, бо будемо залежати від однієї фірми, як зараз залежимо від приватних електромереж з хаотичними і безпідставними відключеннями.

З іншого боку – ТАК, бо при такому керуванні з боку влади, невідомо чи в лікарні взагалі буде опалення.

Давайте шукати відповідь на ці питання разом!!!

Кiлькiсть переглядiв: 581

Коментарi