• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Поділ лікарняної землі взяв під особистий контроль голова ОДА!

Поділ лікарняної землі взяв під особистий контроль голова ОДА!

2015-04-01

/Files/images/rk_2015/i2.jpg

Питання навколо опалення Вінницької обласної лікарні набуло такого суспільного резонансу, що під час голосування за поділ земельної ділянки депутати обласної ради не віддавали свої «так» двічі. Лише після того, як голова облдержадміністрації Валерій Коровій пообіцяв взяти під особистий контроль ситуацію з поділом земельної ділянки для передачі в оренду ТОВ «ВІНТЕА».

Найбільше депутатів, як і громадських активістів, турбувало питання про наявність у фірми «ВІНТЕА» засновників з Кіпру – відомої офшорної зони. Не залишив частину депутатів байдужими і звіт роботи робочої групи, яка була створена головою обласної ради Сергієм Свитко. Так, згідно цього документу було зафіксовано ряд суттєвих порушень тендерного і екологічного законодавства! Замість проведення конкурсу на закупівлю тепла було застосовано процедуру закупівлі у одного учасника. Відсутні дозволи на викиди в атмосферу! Та ще й зафіксовано самозахват земельної ділянки під опалювальним котлом! За словам керівника робочої групи Віталія Мрачковського, на Вінниччині фактично створено монополіста!

Лише після сесії екс-головний лікар дитячої лікарні Тетяна Антонець зазначила, що ще й ціна на оренду приміщення котельні лікарні в 6450грн. – надзвичайно низька і мала б складати тисяч 60!

І ще, нам не відомо випадків, коли орендована земля поверталася у власність громади! Можливо ми помиляємось! А взагалі то громадські активісти пропонують розглядати варіант надання земельної ділянки ТОВ «ВІНТЕА» на умовах сервітуту - права обмеженого користування.

Дивно виглядає і картина голосування депутатів! Дивіться, аналізуйте, робіть висновки!

Відповідальність за можливу втрату земельної ділянки на території лікарні несуть депутати з зеленим колом! Червоним кольором позначено «утримався», жовтим – не голосував.

/Files/images/rk_2015/голосування ВІНТЕА-page-001.jpg/Files/images/rk_2015/голосування ВІНТЕА-page-002.jpg/Files/images/rk_2015/голосування ВІНТЕА-page-003.jpg/Files/images/rk_2015/голосування ВІНТЕА-page-004.jpg/Files/images/rk_2015/голосування ВІНТЕА-page-005.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 476

Коментарi