• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • На Вінниччині держслужбовці спробували себе в ролі запитувачів інформації

На Вінниччині держслужбовці спробували себе в ролі запитувачів інформації

2015-05-27

/Files/images/rk_2015/seminar dostup4.jpg

/Files/images/rk_2015/seminar dostup3.jpg27 травня 2015 року на семінарі по доступу до публічної інформації Юлія Грига (ГО «Філософія Серця» ) запропонувала учасникам – держслужбовцям відповідальним за доступ, спробувати себе в ролі запитувачів. Кожна міні-група працювала з окремим завдання – реальною відповіддю на інформаційний запит. Такий формат рідко використовується на подібних семінарах. Але відчувши себе запитувачами, відповідальні за доступ змогли оцінити ситуацію з «іншої сторони барикад». Також, корисним був і аналіз помилок колег. «Не нехтуйте можливістю зателефонувати запитувачу та уточнити що саме потрібно, узгодьте форму надання відповіді, якщо у вас є сумніви. Проблема комунікації – це основна проблема у виконанні Закону про доступ» - наголосила Юлія.

Анатолій Тобілко, голова громадської організації «Громадська студія» розповів про/Files/images/rk_2015/seminar dostup2.jpg позитивні практики відкритості влади, які не передбачені законодавчо, але є дуже показовими. За основу він взяв презентацію керівника Інституту політичної освіти, Олександра Солонтая.

А старший інспектор відділу звернень Вінницької облдержадміністрації Ольга /Files/images/rk_2015/seminar dostup.jpgЛюшнікова зробила колегам короткий огляд змін законодавства та презентувала розділ «Доступ до публічної інформації» на офіційному сайті облдержадміністрації.

/Files/images/rk_2015/seminar dostup5.jpg/Files/images/rk_2015/seminar dostup6.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 390

Коментарi