• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Бюджетним навігатором» на Вінниччині можуть скористатися лише літинчани

«Бюджетним навігатором» на Вінниччині можуть скористатися лише літинчани

2015-06-15

/Files/images/rk_2015/11426729_883600235045316_1976548224_o.jpg

«Затвердити «Бюджетний регламент Літинської селищної ради 6 скликання» - таким було одноголосне рішення 16 депутатів (з 29 за списком), які зібралися 12 червня 2015 року на 48 сесію. Таким чином літинчани стали першими в області, хто прийняв Бюджетний регламент в рамках «Відкритого бюджету», - проекту, який виконує громадська організація "Філософія Серця" з липня 2014 року на території Вінниччини, являючись регіональним партнером Центру політичних студій та аналітики.

Відкриваючи сесію, селищний голова Анатолій Бичок представив зібранню експерта громадської організації «Філософія Серця» Анатолій Тобілка, який перед розглядом питання про Бюджетний регламент селища Літин презентував /Files/images/rk_2015/11269949_883600221711984_95769817_o.jpgдепутатам та запрошеним напрацювання громадських активістів по «Відкритому бюджету».

Слід зазначити, що співпрацю з Літинською селищною радою в рамках проекту громадські активісти розпочали лише навесні цього року, але і селищного голову Анатолія Івановича Бичка і депутатський корпус селища це питання зацікавило досить активно. Мабуть, саме тому після проведеної презентації до експерта було багато запитань, зокрема такі: « Чи не заженемо ми самі себе в жорсткі рамки по строкам формування селищного бюджету, якщо державний бюджет у нас приймається в останні роки наприкінці грудня?», «Чи не стане громада селища користуватися Бюджетним регламентом, аби відчути себе черговим перевіряючим витрачання бюджетних коштів?» , «Як виконувати Бюджетний регламент, якщо до сьогодні бюджети формуються зверху донизу, а не навпаки?» та інші.

/Files/images/rk_2015/11420199_883600228378650_695149844_o.jpg- Приємно було спілкуватися з селищним головою та депутатами, які ставили дійсно важливі питання. Відчувалося, що вони «в темі» розмови, і будуть приймати рішення, добре розуміючи, за що голосують, - відзначив Анатолій Тобілко по завершенню розгляду цього питання.

Загалом розгляд питання зайняв майже півгодини, але коли головуючий поставив його на голосування, рішення було одноголосним, адже без відповіді не залишилося жодного запитання.

Також цим же рішенням депутати внесли доповнення до Регламенту селищної ради наступного змісту: ««Організаційно-процедурні питання участі депутатів ради в бюджетному процесі та питання підготовки, складання, розгляду, затвердження, виконання, контролю за виконанням, внесення змін та звітності щодо бюджету селищної ради регулюються Бюджетним регламентом селищої ради, який затверджується окремим рішенням ради».

Громадські активісти очікують, що вже найближчим часом їхніми напрацюваннями по «Відкритому бюджету» скористаються депутати Хмільника, Козятина, Бара і Вінниці. Нагадаємо, що ще в червні може бути в трійці лідерів Бар, а в липні - Козятин.

Інформація підготовлена в рамках проекту «Створення і впровадження державної системи контролю за коштами «Відкритий бюджет». Виконавцем проекту є ГО «Центр політичних студій та аналітики». Проект фінансується Європейським Союзом. Регіональний партнер проекту у Вінницькій області – ГО «Філософія Серця», медіа-партнер - ВОГО «Громадська студія».

Кiлькiсть переглядiв: 442

Коментарi