• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • На пенсії життя тільки починається! Тепер крім України, ще й в Білорусі та Вірменії

На пенсії життя тільки починається! Тепер крім України, ще й в Білорусі та Вірменії

2015-08-11

/Files/images/rk_2015/kaz 2.jpg

З 30 липня по 2 серпня 2015 року на запрошення громадської організації “Філософія Серця” в Україну завітали представники неурядових організацій Вірменії та Республіки Білорусь.. Ця зустріч стала черговим кроком у міжнародній співпраці/Files/images/rk_2015/kaz 1.jpg партнерських громадських організацій України, Вірменії та Республіки Білорусь в рамках громадського Форуму країн Східного Партнерства. Даний захід став можливим за підтримки Посольства Чехії в Республіці Білорусь.

31 липня 2015 року колеги з неурядового об’єднання білоруських пенсіонерів ГО “Наше покоління” (Республіка Білорусь) та Центру підтримки громадських ініціатив “Вільні громадяни”(Вірменія) відвідали Козятинський міській територіальний центр соціального обслуговування.

/Files/images/rk_2015/kaz 8.jpg Терцентр з 2013 року в партнерстві з ГО “Філософія Серця”, одним з перших в Україні запровадив інноваційний підхід до навчання своїх слухачів комп’ютерній грамотності. Використовуючи мультимедійні програми, організатори навчального курсу зуміли за два з половиною місяці навчити людей «срібного» віку працювати в найпоширеніших комп’ютерних програмах на рівні впевнених користувачів.

Наші гості з дружньої Вірменії та Республіки Білорусь на свої очі побачили, що таке комплексний підхід у соціальному обслуговуванні людей літнього віку, професійність та злагодженість дій команди Козятинського терцентру у партнерстві з громадськістю.

Робота всіх відділень Центру глибоко вразила членів іноземної делегації. Особливі /Files/images/rk_2015/kaz 6.jpgемоції у гостей викликали підопічні стаціонарного відділення, турбота та тепле відношення персоналу до цих людей старшого віку. Представники делегації мали змогу поспілкуватися з ними та зарядитися їх оптимізмом та вірою у життя.

А цікавий та відкритий діалог з мером міста Козятина Олександром Гвєлєсіані, який зустрічав іноземних гостей, став ще одним приємним сюрпризом для них під час візиту. В свою чергу представники Вірменії та Республіки Білорусь розповіли про досвід своїх країн у проведенні пенсійної реформи, надали інформацію щодо соціальної політики по відношенню до пенсіонерів, а також ролі та участі громадськості у вирішенні актуальних проблем соціальної адаптації та підвищення громадської активності людей старшого віку. У підсумку варто зазначити, що такі дружні, міжнародні зустрічі з обміну досвідом надихають всіх учасників на нові досягнення та розвиток партнерства у соціальній сфері для вирішення складних завдань підвищення соціальних стандартів, якості життя людей літнього віку та рівня їх соціального обслуговування.

/Files/images/rk_2015/kaz 9.jpgПід час візиту гості знайомилися з досвідом України у проведенні пенсійної реформи, кращими практиками з надання соціальних послуг людям літнього віку на Вінниччині та особливостями реалізації проекту “Університет третього віку-вікно у світ. Українські перспективи”, що адмініструється “Філософією Серця”.

Кiлькiсть переглядiв: 404

Коментарi