• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Бла-бла-Бар» або Мер Бару діє за принципом «крок вперед і два назад»

«Бла-бла-Бар» або Мер Бару діє за принципом «крок вперед і два назад»

2015-10-01

/Files/images/rk_2015/дзись.jpg

Місто Бар стало одним з 4 пілотних в проекті «Відкритий бюджет». Експертами проекту було підготовлено проект «Бюджетного регламенту» - документу, який впорядковує взаємовідносини влади і громади в бюджетному процесі. Розроблене і спеціальне програмне забезпечення «Громадський бюджет», яке перекладає складну бюджетну інформацію на «людську» мову.

На початковому етапі мер Бару Олексій Дзись сприйняв ідею проекту дуже позитивно. Бюджетний регламент депутати в «першому читанні» прийняли одноголосно – взяли за основу. Але, недовго музика іграла!!! А от коли підійшов час прийняти остаточне рішення, мер одноосібно прийняв рішення про відтермінування прийняття документу. Щоправда на питання громадських активістів про причини, жодної адекватної названо не було. Але находу був озвучений залізобетонний аргумент – проект пройшов обговорення на всіх комісіях і там було прийнято рішення про відстрочку!

Відео тут: https://www.youtube.com/watch?v=eqgKF2DKMLs&feature=youtu.be

Але ж не варто розраховувати, що активісти просто повірять на слово! Того ж дня в міську раду було направлено запит з проханням надати копії протоколів засідань всіх комісій. Не важко здогадатися, що навіть згадки про Бюджетний регламент в жодному протоколі немає! Було б зрозуміло, якби були озвучені конкретні зауваження до запропонованого документа. А коли міський голова, не соромлячись «накладає вето» на проект документу, який навіть не винесений на розгляд, можна зробити висновок, що тут «росте» майбутній президент. Бо ж тільки він може накладати вето.

Відео тут: https://www.youtube.com/watch?v=-SB_xEZ9jgo

Про запуск програмного забезпечення вже навіть ніхто не питає. Мабуть, там мер сам визначить як, кому і коли приймати участь в формуванні міського бюджету.

Інформація підготовлена в рамках проекту «Створення і впровадження державної системи контролю за коштами «Відкритий бюджет». Виконавцем проекту є ГО «Центр політичних студій та аналітики». Проект фінансується Європейським Союзом. Регіональний партнер проекту у Вінницькій області – ГО «Філософія Серця», медіа-партнер - ВОГО «Громадська студія».
Кiлькiсть переглядiв: 509

Коментарi