• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Вінницька картопля для вінницьких хворих від Криворізького постачальника?

Вінницька картопля для вінницьких хворих від Криворізького постачальника?

2015-12-23

/Files/images/rk_2015/images.jpg

Вінницькій психоневрологічній лікарні ім. Ющенка дешевше купляти картоплю в Кривому Розі, аніж у місцевих фермерів.

На початку серпня лікувальний заклад оголосив тендер на закупівлю бульби у кількості не багато-не мало 45 000 кг.

www.content.net.ua/vinoblpcixlik

№181472, "ВДЗ" №317(18.08.2015) від 18.08.2015р.

До продукту традиційно, як це робиться під час таких процедур, висувалися певні вимоги : великого та середнього розміру, суха та чиста без поверхневих пошкоджень. Повинна відповідати існуючим національним стандартам, розфасована у сітках по 20 кг та вітчизняного виробництва. От про вітчизняне виробництво і поговоримо.......Бо за місяць комісія визначилася із постачальником. Ним виявилося ТОВ “Аскент — КР” із Дніпропетровської області. Картоплю вони запропонували за ціною 3.80. Загалом на суму 171 000 грн.

№191918, "ВДЗ" №330(07.09.2015) від 07.09.2015р.

Іншими учасниками конкурсу були ФОП Олександр Гречун з Вінниці та ФОП Геннадій Сокол з Бердичева. Але запропоновані ними ціни були вищі від дніпропетровських постачальників, відповідно 5 грн 24 коп та 4 грн 08 коп без ПДВ. Ціна наче б то цілком прийнятна, кажуть і в інших комунальних установах……

А ось в обласному департаменті сільського господарства дивуються : “Невже, у Вінницькій області не знайшлося власної картоплі?” Цього року місцеві аграрії зібрали 1.7 млн. тон. Минулого року — 2 мільйона. На традиційних базарах бульбу цілком можливо було придбати за ціною від 3 гривень до 3.60 за кіло. На тендерах ж закуповуються гуртові партії картоплі, і ціни на них мають бути нижчими від роздрібних мереж. Невже з Кривому Розі (навіть із фасуванням та транспортуванням) картопля дешевша?

Повернемося до самого переможця тендеру - це фірма, яка цієї осені отримала кожне п’яте замовлення держустанов по всій Україні на постачання «другого хлібу» ТОВ «Аскент-КР» Олега Дикого та Романа Кондратенка, як зазначає дослідження сайту “Наші гроші”

http://nashigroshi.org/2015/11/03/u-vilkula-najdorozhcha-kartoplya-v-ukrajini-dlya-shkolyariv/

Товариство ставало переможцем в різних куточках України, пропонуючи діаметрально різні цінові пропозиції. Наприклад, продавала в рідному Кривому Розі освітянам картоплю по 6,80 грн./кг, а Львівському університету внутрішніх справ вдвічі дешевше – по 3,35 грн/кг. Вінниця виявилася по середині — 3.60.

/Files/images/rk_2015/Document-page-001.jpg

До слова, “Аскент-КР” вже встигла “засвітитися” у подібному тендері на Волині. У Маневицькій колонії із трьох пропозицій обрали найдоржчу (дві інших наче б то не відповідали вимогам тендеру). А у “Звіті виконання договору “ взагалі заявлено про не виконання.

http://4vlada.com/volin/46159

Минулого року це ТОВ також пропонувала свої послуги лікарні.

Що ж сталося із криворізькою картоплею у Вінниці? Наразі жодної інформації про виконання тендеру у відкритому доступі знайти не вдалося. Проте, знайшлися результати тендерної закупівлі того ж самого продукту, але в березні 2014-того року. ФОП Бояльський Петро Володимирович (Вінницький р-н., с. Тютьки) реалізував медичному закладу 25 000 кілограмів картоплі за ціною 5.50. Загалом на суму 137500,00 грн. без ПДВ.

http://z.texty.org.ua/seller/84878

http://www.content.net.ua/registration/index.php?id=2322

На старій версії сайту медичного закладу тендерні пропозиції та результати закупівель можна спокійно передивитися. Нова ж версія сайту цього не передбачає.

До слова, в минулорічному конкурсі вищезгадана ТОВ “Аскент — КР” теж брала участь. Якщо подивитися, чим займається дане ТОВ, то жодної згадки про її сільськогосподарську діяльність не знайдеться. Але, керівники бюджетних установ добре знають таких підприємців. Вони сільгосппродукцію закуповують безпосередньо в регіоні. У місцевих фермерів (на Вінниччині таких виробників 98%). А потім спокійно перепродують необхідну кількість місцевим закладам.

Тож, питання до усіх вінницьких сільгоспвиробників та фермерів: а вам слабо продати свою картоплю нашим лікарням?

Інформація підготовлена в рамках проекту «Створення і впровадження державної системи контролю за коштами «Відкритий бюджет». Виконавцем проекту є ГО «Центр політичних студій та аналітики». Проект фінансується Європейським Союзом. Регіональний партнер проекту у Вінницькій області – ГО «Філософія Серця».

Кiлькiсть переглядiв: 552

Коментарi