• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Парламентарі не менше громадськості стурбовані невиконанням антикорупційної держпрограми!

Парламентарі не менше громадськості стурбовані невиконанням антикорупційної держпрограми!

2013-03-20

/Files/images/валюта для хабарів.jpg Які гроші, така й програма!

Про це вони говорили 20 березня на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, з таким порядком дня: «Державна антикорупційна політика: оцінка громадського суспільства». Напередодні засідання у Верховній Раді був зареєстрований законопроект про внесення змін до Закону України про засади запобігання корупції, адже існуючі на сьогодні норми є недосконалими.

Антикорупційна держпрограма - найдорожча з українських програм, і така ж найдекларативніша, громадськість говорить вже давно! Про це свідчать результати моніторингу, проведеного Tрансперенсі Інтернешнл Україна з партнерами, які подали свої зауваження та рекомендації до Кабінету Міністрів. Однак, Уряду нема до цього діла, незважаючи на те, що Національна антикорупційна стратегія та антикорупційна держпрограма опинилися під загрозою зриву.

Зміни до антикорупціної програми Міністерством юстиції мають бути підготовлені вже до травня нинішнього року. Отже, часу залишається не так і багато, але достатньо для того, щоб почути всі зауваження і їх врахувати.

Варто зазначити, що на цьому заході Вінниччину представляли дві організації: "Філософія Серця", яка моніторила виконання XIV розділу Держпрограми і "Громадська студія!.

Кiлькiсть переглядiв: 457

Коментарi