• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Вінницькою муніципальною поліцією керує мільйонер?!

Вінницькою муніципальною поліцією керує мільйонер?!

2017-01-26

/Files/images/2017_rk/МП 9.jpg

Громадський аудит роботи вінницький комунальних підприємств з Youcontrol триває. У 8 випуску ми розкажемо про одне з підприємств, на діяльність якого чи не найбільше нарікають вінничани - Муніципальну поліцію. Тож ми вирішили дослідити що робить для громади Вінниці дане КП. Можливо саме брак інформації створює неповну картину діяльності Муніципальної поліції.

На сайті Вінницької міської ради інформації небагато. Так про начальника підприємства - Василя Гайовика вона майже відсутня. Лише контактний телефон та електрона адреса.


/Files/images/2017_rk/МП 1.jpg


В структурі підприємства, крім начальника, працює 31 особа. Відповідно до Статуту підприємства (п. 1.2) «Муніципальна поліція належить до комунальної власності територіальної громади міста Вінниця». Також Статутом передбачена звітність керівника перед профільним департаментом.

Про результати роботи інформація на сайті міської ради відсутня. Поки ми з’ясовуємо в який спосіб і з якою періодичністю звітує Василь Гайовик, спробуємо отримати інформацію з інших відкритих джерел.

Тож, за допомогою пошуково-аналітичної системи Youcontrol ми вирішили отримати трохи більше інформації про муніципальних правоохоронців.

Засноване підприємство 25 липня 2013 року з основним видом діяльності «84.11 Державне управління загального характеру» і з першого дня існування керує ним Гайовик Василь Олександрович.

В системі Youcontrol інформації про саме підприємство також мало, але дещо цікаве для вас ми знайшли.

Розділ «Зв’язки» зазвичай найцікавіший. Так вийшло і цього разу.

Отже, крім Муніципальної поліції Василь Олександрович Гайовик має безпосереднє відношення ще до 8 підприємств.


/Files/images/2017_rk/МП 2.jpg


Трохи більше 10 років тому Василь Олександрович Гайовик (якщо це не однофамілець звичайно) став співзасновником ТОВ «Фінансова компанія «Подільський капітал» з сумою статутного внеску 1 333 333 грн. За тією ж самою київською адресою зареєстроване ще кілька фірм, засновником яких є пан Гайовик. Це ТОВ «Компанія «Системааква плюс» і «Аквасистем Чорноморря». Проте ці фірми займаються «іншими видами оптової торгівлі». Постійним бізнесовим партнером Гайовика є ще один вінничанан - Кватернюк Анатолій Петрович.


/Files/images/2017_rk/МП 6.jpg


А от на ТОВ «Азовакваінвестплюс», яке існує трохи менше 10 років, Гайовик Василь Олександрович і зараз є керівником. Основним видом діяльності цього ТОВ зазначено «будівництво будівель», але в цей бізнес Василь Олександрович вклав грошей менше, всього 13 200 грн.

Ідентична картина з засновництвом і внеском по ТОВ «Аквавійськбуд-Азов» , яке теж займається будівництвом будівель. І зареєстровані обидва товариства також за однією адресою.

Є у Василя Гайовика бізнес і у Вінниці – це ТОВ «ВПК І А К», яке займається «операціями з власним нерухомим майном».

Але повернемося до Муніципальної поліції. Діяльність її проводиться в рамках міської програми «На варті міського порядку». На сайті міської ради ми переглянули звіт про виконання бюджету за 9 місяців 2016 року і виявили, що заплановано було на реалізацію цієї програми 4,4 млн.грн. Станом на 1 жовтня 2016 року Програма була виконана на 58,5%. Які саме заходи програми виконані мало було б бути відображено в звіті, про який ми писали раніше, але…


/Files/images/2017_rk/МП 5.jpg


Дослідили ми і використання бюджетних коштів через портал Єдата. Левова частка коштів перераховувалась на видатки по оплаті праці. Проте є і закупівлі бланків у ТОВ «Альянс Холдинг» на досить значні суми. Так за 4 квартал 2016 року сума склала понад 50 тис.грн.


/Files/images/2017_rk/МП 3.jpg


Якщо не виправляти ситуацію з поінформованістю громади м. Вінниці щодо роботи міських комунальних підприємств, то незадоволення у суспільстві буде лише наростати.



Вкотре звертаємо увагу Вінницької міської ради, що розділ «Комунальні підприємства» на офіційному сайті має бути максимально наповнений актуальною інформацією!

Кiлькiсть переглядiв: 1433

Коментарi