• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 100 млн.грн. Вінницькому фонду муніципальних інвестицій не зрозуміло на що

100 млн.грн. Вінницькому фонду муніципальних інвестицій не зрозуміло на що

2017-02-20

/Files/images/2017_rk/інвесиції.jpg джерело: kray.ck.ua

Останнім часом Вінницька міська рада стала щедро поповнювати статутні капітали комунальних підприємств. І якщо з такими підприємствами як «Вінницяміськтеплоенерго» або «Транспортна компанія» все зрозуміло, то до підприємства «Вінницький фонд муніципальних інвестицій» є багато питань.

24 лютого 2017 року на засіданні чергової сесій Вінницької міської ради планується розглядати питання про затвердження статуту міського комунального підприємства «Вінницький фонд муніципальних інвестицій». Суть питання - поповнення статутного капіталу підприємства на 100 млн.грн.


/Files/images/2017_rk/cтатут ФМІ.jpg


Міське комунальне підприємство «Вінницький фонд муніципальних інвестицій» засноване 29 лютого 2012 року з метою створення механізму фінансування заходів з енергозбереження. Статутний капітал – 50 млн.грн. Офіційна адреса: м. Вінниця, вул. Соборна, 64.

Відповідно до статуту керівник Фонду «звітує перед Власником та Органом управління з питань діяльності Підприємства». Тож абсолютно обґрунтованим стало бажання громадських активістів подивитись звіти підприємства за останні три роки. Активні вінничани шукали відповідь на питання – для чого засноване таке підприємство? Яка користь від нього громаді? Чи ефективно використані гроші, які вже вкладені в підприємство?

Але з відповіді т.в.о. директора на запит щодо звітів стало зрозуміло, що крім грошових питань на підприємстві ніхто ні про які інші звіти не замислювався.


/Files/images/2017_rk/запит звіт.jpg


Про керівників фонду.

Фонд тимчасово очолює Кожуховський Олександр Миколайович з 2 грудня 2015 року. До нього Фонд очолював Тхоровський Анатолій Михайлович. Але Анатолій Михайлович не пішов з такого «теплого» місця в нікуди. Вже 24 грудня 2015 року, прям на католицьке Різдво, він очолив новостворене ТОВ «Вінниця Комфорт Сервіс», серед засновників якого Орловський Валентин Володимирович та Тимчук Леонід Петрович. Цих два прізвища фігурують в засновниках ще приблизно десятка фірм, пов’язаних з Фондом муніципальних інвестицій.


/Files/images/2017_rk/заснвники.jpg


За допомогою аналітичної платформи YOUCONTROL проаналізуємо зв’язки Фонду.


/Files/images/2017_rk/звязки.jpg


Знайомтесь - ТОВ «Муніципальний фонд управління та фінансування будівництва», зареєстроване 28.03.2016р. І засноване не будь ким, а на 99% нашим МКП «Фонд муніципальних інвестицій»!!! І розмір статутного капіталу в 31 млн.грн. дуже нагадує цифру статутного капіталу Фонду.


/Files/images/2017_rk/ТОВ.jpg


Звідки з’явився ЖБК «Авалон-5»?

25 лютого 2015 року Валентин Володимирович разом з Оленою Василівною Орловською (ми підозрюємо, що родинний зв'язок є, бо ж за однією адресою зареєстровані) та ще одна сімейна пара Полуянів – Ольга Романівна та Станіслав Андрійович «народили» надзвичайно фартове дитя!


/Files/images/2017_rk/Авалон.jpg


«Авалон 5» - один з наймолодших і найуспішніших житлово-будівельних кооперативів Вінниці!

Тож виходить, що з місцевого бюджету виводяться кошти на комерційне будівництво комунальним підприємством, яке не розуміє необхідності звітувати перед громадою, але чітко розуміє як освоїти бюджетні кошти. Та й схема дуже зручна і безпечна – кошти вкладаються в житлове будівництво, житло продається, кошти виводяться з країни!


/Files/images/2017_rk/схема.jpg


Аналогічні схеми можливо працюють і в інших містах України, проте якщо ні, то незабаром чекайте!

Кiлькiсть переглядiв: 1340

Коментарi