• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • На два фонда допомоги хворим один керівник

На два фонда допомоги хворим один керівник

2017-05-08

/Files/images/2017_rk/рука-украинского-чиновника.jpg джерело: misto.odessa.ua

В 2016 році у Вінниці громадські експерти проаналізували систему збору благодійних внесків в медичних закладах. Дослідженням охопили 22 лікувально-профілактичних заклади, які розташовані на території м. Вінниця: 13 міського та 9 обласного підпорядкувань. Загалом це 17,6% від загальної кількості закладів області та майже 60% від ЛПЗ, які розташовані у Вінниці. Всього на території Вінницької області працює 119 лікувально-профілактичних закладів. З них у Вінниці 17 – міського підпорядкування, 21- обласного.

16 з-поміж досліджуваних медичних закладів співпрацювали із Вінницьким обласним відділенням Міжнародного Фонду допомоги хворим з наслідками травм та захворювань.

Проте вже в цьому році адміністрація Вінницької обласної клінічної дитячої інфекційної лікарні повідомила, що в кінці 2016 року Фонд було перейменовано в Благодійну організацію «Вінницький обласний благодійний фонд допомоги хворим».


/Files/images/2017_rk/18318848_672114442971717_917340692_o.jpg


Такі швидкі зміни громадські експерти вирішили перевірити. За даними Єдиного державного реєстру "Вінницьке обласне відділення Міжнародного Фонду допомоги хворим з наслідками травм та захворювань" не перейменовувалось і не перебуває в процесі припинення.


/Files/images/2017_rk/МФДХ.jpg


Тоді за допомогою аналітичної системи YouControl експерти вирішили з’ясувати що це за новий гравець з’явився у медично-благодійній сфері.

Одже знайомтесь - благодійна організація «Вінницький обласний благодійний фонд допомоги хворим» засновано 12 грудня 2016 року родиною Шепетко: Аркадієм Феофановичем та Ларисою Анатоліївною. Юридична адреса нового фонду співпадає з місцем реєстрації його засновників. Нагадаємо, що керівником «Вінницького обласного відділення Міжнародного Фонду допомоги хворим з наслідками травм та захворювань» є вже майже 20 років також Шепетко Аркадій Феофанович.


/Files/images/2017_rk/МФДХ2.jpg


Проте підписантом нової організації вказано Арустамян Анаїт Едвардівна. Вона є засновником ТОВ «ВКФ «ВІНТОРГ», основним видом діяльності якого є складське господарство.


/Files/images/2017_rk/МФДХ3.jpg


Тож зараз громадські експерти закликають небайдужих вінничан долучитись до визначення закладів де ще переукладені угоди про співпрацю та контролювати інформацію про те, хто і скільки благодійних внесків зібрав по кожному закладу. Така інформація має бути розміщена на інформаційних стендах всіх медичних закладів.

Нагадуємо, що і в міських і в обласних закладах охорони здоров’я благодійні внески мають збирати лише працівники благодійних фондів/організацій, виключно в безготівковій формі і добровільно!

Кiлькiсть переглядiв: 951

Коментарi