• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • В навчанні старшокласників на підвищенні «фінансового IQ» взяв участь 9-річний хлопчик

В навчанні старшокласників на підвищенні «фінансового IQ» взяв участь 9-річний хлопчик

2017-06-12

/Files/images/2017_rk/finik/18405564_1023086651156536_1497953122_o.jpg

По всій Вінницькій області понад 800 учнів 33 шкіл протягом квітня-травня 2017 року мали змогу підвищити свій «фінансовий IQ» завдяки проекту «FinIQ International»: весняні ігри – 2017». Ініціювала і виконала проект громадська організація «Філософія Серця» за підтримки Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації. Навчання провели в 33 навчальних закладах 6 міст обласного значення та 27 районах Вінницької області.

«Хоча метою тренінгу-гри було підвищення фінансового IQ, учасники гри також вчились цікаво вчитись і нестандартно мислити. У продовж усього тренінгу ми намагались сформувати у його учасників правильне ставлення до грошей, навчити їх правильно планувати сімейний бюджет, допомогти їм у виборі ними майбутньої професії, розвивати у них лідерські навички та уміння працювати в команді, дати навички визначення власних життєвих цілей, закріпити отримані знання на практиці, та виховати у них людяність та чемність тобто таку форму взаємовідносин між людьми, яка полягає у виявленні уваги, шаноби, доброзичливості, що було пріоритетним завданням проекту». – розповідає керівник проекту Кожуховський Олександр.

А ось як оцінила проект учениця школи № 3 із Бершаді Іра Пугач: «Дуже дякую Олександру Олександровичу за таку проведену гру. В ній підтримується дух товариства і трішки суперництва адже я сама по собі люблю адреналін та вигравати. У нас (учасників гри) розвинулися така риса, як креативність. Ми одночасно грались і здобували нові знання. А за «таланти» окрема подяка. Ми всі, і я особисто, були щасливі прийняти участь у такій грі і не хочеться йти на уроки зараз. Запам’яталася кожна хвилина ». Хлопчина з Чечельнику : «Ця гра дала мені змогу випробувати себе у сфері бізнесу. Я б дуже хотів ще раз зіграти у цю гру».

Максим Студілко - представник Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації, на замовлення якого був проведений проект наголосив: «Даний проект спрямований на підвищення фінансових знань молоді та є прикладом ефективності неформальної освіти. Важливим показником даного проекту було те, що його учасниками стали діти не тільки міст , але й сільські діти та діти шкіл-інтернатів. На відміну від міст діти у селах з більшою охотою чекають проведення таких заходів. Саме тому Департамент планує і надалі підтримувати такі ініціативи від громадських організацій. Так вже восени навчання буде проведено з представниками з багатодітних родин».

Але найбільше вражень від такої форми викладання та виховного ефекту проекту передала від імені колективу школи І – ІІІ ст. с. Качанівка Хмільницького району, вчитель економіки і географії Зоя Волощук: «Хочу відмітити особисту зацікавленість дітей. Тривалий час по завершенню тренінгу діти продовжували обговорювати навчання та вже з нетерпінням чекають його продовження. Вразила вчителів стала сама атмосфера спілкування під час тренінгу. Кожна думка учня сприймалась лише позитивно. Надзвичайно сподобалось те, що за відповіді діти отримували ігрові «гроші» - «таланти», на яких були зображені учасники попередніх ігор. Та «родзинкою» цього тренінгу став його наймолодший учасник з 4 класу Назар. Незважаючи на те, що до участі запрошувалися лише учні 9-11 класів, цей юний фінансист наполіг на своїй участі та гідно вивів свою команду в лідери! Тож тепер осіннього навчання в нашій школі з нетерпінням чекають всі».

Довідково:

учасниками проекту стали учні та вчителі наступних шкіл:

Немирівський НВК №2,

Липовецька ЗОШ І – ІІІ ст. №2,

Барська ЗОШ І – ІІІ ст. №3,

ЗОШ №6 м. Жмеринка,

ЗОШ І – ІІІ ст. №1 ім. В. О. Забаштанського смт. Браїлів у Жмеринському районі,

ЗОШ І – ІІІ ст. с. Некрасове у Вінницькому районі,

Гуманітарна гімназія №1 м. Вінниця ВМР,

ЗОШ І – ІІІ ст. №4 м. Хмільник,

Літинська СЗШ №2,

ЗШ І – ІІІ ст. с. Качанівка у Хмільницькому районі,

Тиврівський ліцей-інтернат поглибленої підготовки в галузі наук,

Погребищанська ЗОШ І – ІІІ ст. №1,

Гайсинська школа-інтернат,

ЗОШ І – ІІІ ст. №3 м. Ладижин,

Тростянецька НВК «ЗСШ І – ІІІ ст.№1-гімназія»,

Ямпільська ЗОШ І – ІІІ ст. №2 ім. Богуна,

ЗОШ І – ІІІ ст. с. Комаргород у Томашпільському районі,

Тульчинська ЗОШ І – ІІІ ст. №2,

Шаргородська ЗОШ І – ІІІ ст. №1,

Мурованокуриловецька ЗО санаторна школа-інтернат І – ІІІ ст.,

гімназія №2 м. Могилів-Подільський,

ЗОШ І – ІІ ст. с. Немія у Могилів-Подільському районі,

Чернівецька ЗОШ І – ІІІ ст. №1,

Оратівська ЗОШ І – ІІІ ст.,

Іллінецька ЗОШ І – ІІІ ст. №1,

ЗОШ І – ІІІ ст. №5 м. Козятин,

школа-інтернат-гімназія с. Сигнал у Козятинському районі,

СЗШ І – ІІІ ст. с. Корделівка у Калинівському районі,

Крижопільська ЗОШ І – ІІІ ст. №1,

Піщанська ЗОШ «І – ІІІ ст.-гімназія»,

Чечельницька ЗОШ І – ІІІ ст.,

Теплицька ЗОШ І – ІІІ ст. №1,

Бершадська ЗОШ І – ІІІ ст. №3.

Кiлькiсть переглядiв: 575

Коментарi