• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Майже 100 тис грн на тренажери в школи Погребищенського району

Майже 100 тис грн на тренажери в школи Погребищенського району

2017-07-29

/Files/images/2017_rk/тренажери 2.jpg

Дві бігові доріжки, орбітрек, велотренажер, тренажер-гребля, тренажер для боксу, фітнес-станція і два вібромасажера придбав відділ освіти Погребищенської райдержадміністрації для шкіл району. На цю закупівлю з бюджету району було закладено 100 тис грн.

Чудово, що дітки в сільських школах матимуть обладнані фітнес-центри , однак на /Files/images/2017_rk/11057653_1031540430220705_6356749274727776429_o.jpgдумку власника спортивних клубів та магазинів «Максимус» Бориса Максимчука: «Потреба в тренажерах є завжди, ціни неадекватно низькі. Це дешеві тренажери для сімейного використання, вони в школі швидко вийдуть зі строю. Також на них не поширена гарантія, якщо вони не використовуються за призначенням! Професійні тренажери для школи коштують в 5-10 разів дорожче. Гроші на вітер!». Такий коментар залишив Борис Максимчук в соціальній мережі Facebook.

Наші експерти вирішили перевірити тендерну документацію цієї закупівлі на Prozorro, а саме Технічні вимоги д предмету закупівлі. Переможцем торгів став підприємець зі Львову Галан Роман Романович з ціною 93 тис грн.

Отже, детальніше про вимоги по пунктах:

«2.Наявність документального підтвердження того, що Учасник являється виробником товару або офіційним дистриб’ютором (уповноваженим представником виробника товару) в Україні.» - порушення вимоги статті 3 Закону України «Про публічні закупівлі» та одного з основних принципів здійснення закупівель, визначених цією статтею, а саме – недискримінація учасників. До того ж таке підтвердження в пропозиції Галана Р.Р. відсутнє.

«5.Термін придатності на момент поставки має становити не менше 95% від встановленого інструкцією терміну придатності (не менше 3-х років)» - переможець повідомив про 12-місячну гарантію.


/Files/images/2017_rk/тренажери.jpg


«6.У випадку, якщо вищезазначені документи не будуть додані до Вашої пропозиції (або пояснення в довільній формі про відсутність одного з документів), Замовник не буде її приймати до розгляду незалежно від ціни, яку Ви запропонуєте.» - Замовник мав би дискваліфікувати Галана Р.Р. і перейти до розгляду наступної пропозиції.

Зараз експерти Dozorro готують заяви у відповідні органи оскарження, аби діти в сільських школах мали надійні тренажери з тривалим строком служби.

Кiлькiсть переглядiв: 821

Коментарi