• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Соцзахист на Вінниччині в надійних руках

Соцзахист на Вінниччині в надійних руках

2013-04-23

/Files/images/DSC_0871.JPG

Днями на Колегії Департаменту соціального захисту Вінницької облдержадміністрації, підводили підсумки роботи за 2012 рік та складали плани на 2013. На колегію були запрошені і представники громадських організацій. Вперше за тривалий час, всі вони відзначили, що нарешті звіт начальника Департаменту приємно слухати. Все коротко, по суті, конкретно та об’єктивно! Це був перший публічний звіт новопризначеного начальника – Марини Коваль. І це надзвичайно вдале кадрове рішення!

Спільно обговорювалися проблеми Ладижинського інтернату, станом якого опікуються громадські організації «Філософія Серця», та «Відкриті серця». «Про проблеми Ладижинського інтернату громадські організації говорять вже давно! І тільки з призначенням Марини Євгеніївни справа зрушила з мертвої точки» - зазначила Світлана Демко, голова ГО «Відкриті серця».
















А голова ГО «Філософія Серця» Юлія Грига презентувала учасникам новий соціальний проект “Університет третього віку - вікно у світ. Українські перспективи” . Зважаючи на те, що в залі зібралися директори всіх територіальних центрів соціальної допомоги та начальники профільних управлінь, зацікавленість щодо участі у проекті була надзвичайно великою. Після Колегії були досягнуті домовленості з пілотними районами та обговорений спільний план дій. Так, на першому етапі на Вінниччині в проект увійшли терцентри Козятина, Хмільника та Вінниці. І вже на цьому тижні їх представники будуть спільно презентувати свої напрацювання в Міністерстві соціальної політики.
















Проект “Університет третього віку - вікно у світ. Українські перспективи” спрямований на підвищення рівня комп’ютерної грамотності людей пенсійного віку. А після навчання, слухачі отримають сертифікат на придбання за пільговою «соціальною» ціною комп’ютеру з річним підключенням до Інтернету.

Отже, на прикладі Департаменту соцзахисту, маємо гарну модель співпраці влади з громадськістю, коли прислуховуючись один до одного та консолідуючи зусилля, отримуємо гарні результати на благо всієї громади.

Кiлькiсть переглядiв: 389

Коментарi