• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • У Вінницької Програми «громсуспільства» з’явився шанс вижити

У Вінницької Програми «громсуспільства» з’явився шанс вижити

2013-04-23

/Files/images/гр_общ.jpg

Сьогодні, 23 квітня 2013 року, у засіданні комісії обласної ради з питань розвитку демократії, гласності, свободи слова, інформаційного простору взяла участь голова ГО «Філософія Серця» Грига Юлія, яка нагадала депутатам результати громадського моніторингу виконання програми сприяння розвитку громадянського суспільства за 2012 рік.

«Крім моніторингу, що проводила наша організація з партнерською медійною організацією «Громадська студія», хочу повідомити, що вчора в Києві під час конференції - відкриття нового проекту ПРООН "Демократизація, права людини та розвиток громадянськог суспільства в Україні" учасники говорили про регіональні програми сприяння розвитку громсуспільства. Я прокоментувала ситуацію, що склалася на Вінниччині з реалізацією програми. Не виконується жоден пункт програми (крім конкурсу, який проводився і без програми)! На моніторингові звіти реакції немає! Рекомендації громадських експертів не враховуються! Декларативний документ, який, як я зрозуміла, ніхто і не збирається виконувати! Сподіваюсь, спільними зусиллями активістів з усієї України до цієї проблеми вдасться привенути увагу» - зазначила Юлія.

Депутатська комісія підтримала ініціативу ГО «Філософія Серця» забезпечити також і депутатський контроль за виконанням програми та підтримала рекомендації громадських експертів щодо приведення Положення про конкурс у відповідність регіональній Програмі та Постанові КМУ № 1049. Також, депутати прийняли рішення порушити питання невиконання Програми на черговій сесії. «За півтора року ми жодного разу не бачили начальника управління Василюк С.М. на засіданні комісії. Це неповага до нас» - обурився член профільної комісії, депутат Козак В.А.

Нажаль, багато Програм є просто деклараціями! І влада не збирається їх виконувати. Просто для галочки приймаються документи, щоб потім цинічно хизуватися, хто більше пообіцяв віртуальних грошей громадянському суспільству.

Кiлькiсть переглядiв: 439

Коментарi