• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тепер громадських експертів з держзакупівель буде більше!

Тепер громадських експертів з держзакупівель буде більше!

2013-04-23

/Files/images/DSC_0878.JPG










З 19 по 21 квітня 2013 року Центр політичних студій та аналітики за підтримки Представництва Фонду ім. Фрідріха Наумманна провів у Вінниці Школу громадських аудиторів. ГО «Філософія Серця» організувала роботу першої такої Школи для центральних та західних регіонів України.

Протягом трьох днів учасники з Вінницької, Івано-Франківської, Хмельницької, Львівської, Київської, Тернопільської та Чернігівської областей опанували ази моніторингу та держзакупівель.

Досвідчені журналісти та громадські експерти відкривали учасникам складні теми у дуже доступній та зручній формі, а практичні вправи по кожній темі дали можливість на практиці закріпити отримані знання. Так, громадські активісти вивчили систему державних закупівель, основи громадського моніторингу, джерела та способи отримання інформації, тощо.

«Приємно відзначити, що кожен теоретичний матеріал, мав практичне закріплення. Рольові командні ігри дали можливість згуртувати групу та знайти креативні рішення зі складних тендерних питань» - зазначив учасник Школи Олександр Кожуховський.

Порадувала одна з міні-груп, яка отримала завдання організувати акцію по факту неефективного витрачання коштів на ремонт трамваїв. Учасники придумали креативну кампанію під назвою «Хюндайово тобі, трамвай!». І тільки однією назвою привернули увагу всіх інших учасників.

Приєднався до роботи Школи і представник Фонду ім. Ф. Наумманна – координатор проектів Володимир Олійник. За його словами, Фонд з задоволенням підтримує проекти ЦПСА, бо вони завжди є актуальними та ефективними.

Директор Центру політичних студій та аналітики Віктор Таран зазначив, що на місцевому рівні, за оцінками різних експертів в сфері держзакупівель крутяться величезні суми грошей: від 60 до 120 млрд. грн., тому тема семінару є популярною. «Також, ми плануємо залучати всіх випускників Школи до наших проектів. Ця модель, коли об’єднуються зусилля громадських активістів на національному та регіональному рівнях дає колосальні результати» - додав пан Віктор.

Грига Юлія , голова ГО «Філософія Серця», підсумовуючи захід, наголосила, що першим завжди важко, але випрацьовувати ефективну модель роботи спільно з такими авторитетними організаціями, як Центр політичних студій та аналітики це дуже відповідальна та достойна справа для регіональної організації.

Кiлькiсть переглядiв: 416

Коментарi