• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Про перемоги і зради Dozorro у Вінницькій області

Про перемоги і зради Dozorro у Вінницькій області

2017-09-13

/Files/images/2017_rk/зрадоперемоги.jpg

З метою впливу і контролю закупівель в системі ProZorro було створено моніторинговий портал Dozorro. За майже три місяці роботи монітори громадської організації «Філософія Серця» опрацювали близько 250 процедур.

Це дуже відповідальна робота, яка передбачає співпрацю з контролюючими органами, органами управління і замовниками безпосередньо.

З ким на Вінниччині працювати легко?

Що стосується замовників, то левова частка з них дуже швидко та адекватно реагують на зауваження та пропозиції громадських моніторів. Приблизно 80% всіх звернень по допорогах закінчуються внесенням змін в документацію, або, якщо зміни внести вже неможливо, враховуються на майбутні закупівлі.

На території допорогів Закон не діє, тому єдине чим мають керуватися замовники – це рішення виконкому Вінницької міської ради про порядок проведення допорогових закупівель і розпорядження голови облдержадміністрації про 3000-ний поріг для застосування системи ProZorro.

Саме завдяки спільній позиції громадських моніторів з міськрадою і облдержадміністрації є скасовані закупівлі:

· Комп’ютерна техніка – Вінницький пологовий будинок

· Продукти харчування – Бершадська обласна лікарня

і скасовані рішення:

· Деревина твердих порід - Теплицький районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги

· Продукти харчування - Печерська обласна лікарня відновного лікування.

Окремо варто відзначити ретельне опрацювання звернень департаментом охорони здоров’я і департаментом міжнародного співробітництва і регіонального розвитку облдержадміністрації та виконкомом Вінницької міської ради.

Додали клопоту громадські монітори і Управлінню Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області. Так, станом на 11 вересня 2017 року аудиторами розглянуто 76 звернень «Філософії Серця». З них - 71 звернення щодо можливих порушень під час проведення допорогових закупівель та 5 - по надпорогових. За результатами розгляду звернень по надпорогах внаслідок встановлених порушень замовниками розірвано 2 вже укладені договори загальною вартістю майже 5 млн грн.:

· Комунальне підприємство «Вінницямісьтеплоенерго»

· Військова частина 0215

Виконавчим комітетом Жмеринської міської ради відмінено торги на суму понад 9 млн. грн.

Як бачимо, на Вінниччині рух в бік підконтрольності закупівель йде досить інтенсивно та продуктивно. За умови наявності політичної волі у влади, повноважень у контролюючих органів та завзяття моніторів, результати не забаряться.

Кiлькiсть переглядiв: 538

Коментарi