• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Про родинні стосунки вінницького водоканалу з ТОВ «ЖЕО»

Про родинні стосунки вінницького водоканалу з ТОВ «ЖЕО»

2017-10-30

/Files/images/2017_rk/водоканал.jpg джерело зображення: rivne1.tv

В червні 2017 року вінничан обурювала якість питної води в кранах. На сесії обласної ради депутати навіть змусили керівника КП «Вінницяоблводоканал» Олександра Чернятинського випити склянку води з крану.

Так як питань до нового керівника Водоканалу багато, ми вирішили перевірити його декларацію. І знайшли в ній дещо цікаве.

В 2016 році пан Чернятинський став власником двох квартир: в вересні - у Вінниці, а 31 грудня – в Ямполі. Також «під ялинку» отримав гараж у Вінниці. Мабуть для новенького мотоциклу Bajaj Pulsar 2016 року випуску, який пан Олександр придбав «не відомо» за скільки.

Але найбільше зацікавив 8 розділ декларації «Корпоративні права». Виявляється дружина очильника Водоканалу - Валентина Чернятинська володіє 31% загального капіталу ТОВ «ЖЕО». За даними аналітичної системи YouControl - найбільшою часткою.


/Files/images/2017_rk/водоканал ЮК.pngскрін з YouControl


За інформацією на сайті Товариства з обмеженою відповідальністю «Житлово-Екслуатаційне Об'єднання», з 1 лютого 2013 року у місті Вінниці воно розпочало роботу на підставі Рішення №25 «Про обслуговування житлового фонду» виконавчого комітету Вінницької міської ради і є виконавцем послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. ТОВ «ЖЕО» створено з метою покращення надання житлово-комунальних послуг населенню міста, на обслуговуванні якого знаходиться 767 житлових будинків. Тобто, фактично ТОВ «ЖЕО» є компанією, що за парасольковим принципом надає послуги колишніх ЖЕКів.

Виходить, що засноване Чернятинською ТОВ «ЖЕО» є посередником між вінничанами і Водоканалом, яким керує її чоловік і де вона сама працює.

Заробітна плата Олександра Чернятинського за 2016 рік склала 288 486грн. Це 24 тис. на місяць. Там же на Водоканалі Валентина Чернятинська отримала за основним місцем роботи за рік 67 551грн, трохи більше 5.5 тис.грн на місяць. Та ще встигає пані Чернятинська займатися підприємницькою діяльністю, яка принесла їй 331 600грн. доходу.

Також родина Чернятинських задекларувала спільні 23 тисячі доларів і 380 тисяч гривень готівкою та окремі банківські заощадження в гривнях: 22 000 у пана Олександра і 1115 у пані Валентини. Як бачимо жодних надходжень від найбільшої частки ТОВ «ЖЕО» не задекларовано. Невже воно збиткове?

Публікація здійснена в рамках проекту «Прозорі комунальні підприємства», що виконується Центром Ейдос за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні. Зміст публікації не відображає офіційної позиції Королівства Нідерландів.
Кiлькiсть переглядiв: 920

Коментарi