• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Скільки і кому розтендерив Вінницький департамент житлового господарства

Скільки і кому розтендерив Вінницький департамент житлового господарства

2017-11-17

/Files/images/2017_rk/ЖКГ 55.jpg

Останнім часом ми спостерігаємо, що серед переможців тендерів дуже багато молодих фірм, які у своєму досить юному віці (до 1 року) мають десятки перемог.

Чого не скажеш про Департамент житлового господарства Вінницької міської ради. Серед її фаворитів є два беззаперечних лідери: ТОВ «Шляхбуд» та ТОВ "ЕНЕРГОАГРОІМПЕКС". Про першого написано досить багато, а от ТОВ "ЕНЕРГОАГРОІМПЕКС" не надто відоме вінничанам.

"ЕНЕРГОАГРОІМПЕКС" було засновано 16.12.1993р. Зараз керує товариством МЕДВЕДЧУК ЮРІЙ ВОЛОДИМИРОВИЧ.


/Files/images/2017_rk/ЖКГ 22.jpg


Як бачимо з малюнку, 83 із 115 виграних тендери "ЕНЕРГОАГРОІМПЕКС" отримав від Департаменту житлового господарства з чималою сумою в 20,5 млн.грн. на ремонтні роботи. Причому всі закупівлі були допорогові, тобто по спрощеній процедурі, окрім 2.

Нашу увагу привернув той факт, що в 11 закупівлях супутником "ЕНЕРГОАГРОІМПЕКС" було ПП «Подільська скарбниця», про яке ми нещодавно писали. Серед засновників і бенефіціарів підприємства БРАСЛАВСЬКИЙ СЕРГІЙ ЮРІЙОВИЧ, який також є засновником і бенефіціаром відомого у Вінниці ТОВ «ЖЕО» з часткою 27% і керівником комунального підприємства "ЖИТЛОВО-ЕКСПЛУАТАЦІЙНА КОНТОРА № 15".

Проаналізувавши інформацію, яка міститься в системі prozorro, ми помітили дивний збіг: на бланках ТОВ "ЕНЕРГОАГРОІМПЕКС" та ПП «Подільська скарбниця» зазначений однакові номери телефонів.


/Files/images/2017_rk/ЖКГ 33.jpg


Окрім однакових номерів телефонів, в цих документах однакове оформлення: розміщення тексту, шрифти та навіть, на наш погляд, однаковий почерк в полі реквізитів «номер» і «дата». Дуже схоже на узгоджені дії. По простому - змова учасників.

«Подільська крамниця» отримала від Департаменту замовлень майже на 3 млн.грн.

Публікація підготовлена та здійснена в рамках проекту «Прозорі комунальні підприємства», що виконується Центром Ейдос за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні. Зміст публікації не відображає офіційної позиції Королівства Нідерландів.
Кiлькiсть переглядiв: 1182

Коментарi