• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Про дружну тендерну «родину» департаментів Вінницької міськради

Про дружну тендерну «родину» департаментів Вінницької міськради

2017-12-19

/Files/images/2017_rk/рука-украинского-чиновника.jpg

В минулому році експерти нашої організації шукали відповідь на питання – Чому комунальники обожнюють грудень або як виконати роботи на півмільйона за 1 день?

В 2017 році питання варто трохи переформулювати, бо комунальники Вінницької міської ради стабільно обожнюють кінець року зі стабільними партнерами.

Департамент житлового господарства.

В системі ProZorro є майже 500 тендерів. Очолює список фаворитів цього департаменту так само як і в минулому році ТОВ «Шляхбуд» із сумою 34 053 600грн. у 55 тендерах. Переважно всі процедури були допорогові і майже без конкуренції. Єдиними конкурентом у кількох закупівлях було ТОВ «ЕНЕРГОАГРОІМПЕКС», про яке ми нещодавно писали. Він же і посів друге фаворитне місце з сумою 23 563 907грн. у 101 закупівлі. Причому, якщо у «Шляхбуду» конкуренції з ремонтом доріг, дійсно, може бути не багато, то у «Енергоаргоімпексу» з ремонтом майданчиків мала б бути солідна. А от його постійний супутник з аналогічними реквізитами – ПП «Подільска скарбниця» впевнено тримає позиції в десятці фаворитів.

Проте, якщо у Департаменту житлового господарства більшість закупівель проводяться по процедурі допорогів (спрощеній), яка передбачає конкуренцію, то Департамент міського господарства переважно застосовує найпростішу процедуру – звіт про укладений договір. Ця процедура не передбачає взагалі конкурсу і подачі документів від учасників. Департамент просто укладає угоду з постачальником і розміщує в системі звіт. На сьогодні це є найпростіша форма закупівель, натомість і найкорупційніша.


/Files/images/2017_rk/депи 1.jpg


Тут беззаперечним лідером з будівельних робіт є комунальне підприємство «Аварійно-диспетчерська служба», яка отримала з бюджету департаменту 19,5 млн.грн. у 32 тендерах. А от далі починається найцікавіше. Майже всі наступні учасники отримували кошти із бюджету за звітом про укладений договір – «звітні закупівлі». Так на почесному «звітному» другому місті - ТОВ "Експертний центр ВТБ". За даними аналітичної системи YouControl засновником і кінцевим бенефіціаром «ВТБ» є Єфремов Іван Васильович. Він же є засновником тендерних учасників департаменту – ТОВ «Подільський будівельний інжиніринг» і ТОВ «Водпроект». Всі троє учасники в своїй документації зазначають однакові електроні адреси і телефони.


/Files/images/2017_rk/депи 2.jpgскрін з YouControl


Третє місце впевнено тримає ТОВ "Будівельна компанія", отримавши 6,8 мільйони бюджетних гривень. Ця компанія в своїх документах зазначала контактний номер телефону – 380432602023. Такий самий і у інших тендерних учасників - ПП КОТЛОМОНТАЖ та ТОВ МІСТОБУДМОНТАЖ.


/Files/images/2017_rk/депи 3.jpg


І на останок, про успішний старт-ап для жмеринського підприємця - ФОП Шеремета Сергій Григорович, який зареєструвався 30 травня цього року. Протягом листопада-грудня він отримав від департаменту міського господарства 21 контракт на 4 млн.грн. Пан Шеремета підтверджував свій досвід договором з Таракановим Денисом Сергійовичем. А постійним виконавцем робіт департаментів вже не один рік є Тараканов Сергій Вячеславович.


/Files/images/2017_rk/депи 4.jpg



В свою чергу Тараканов Сергій Вячеславович фігурує в тендерах «Енергоаргоімпексу» як електрик.


/Files/images/2017_rk/депи 5.jpg


Складно передати всі зв’язки між учасниками тендерів Департаментів Вінницької міської ради, але точно можна сказати одне: чужих там немає!

Кiлькiсть переглядiв: 1489

Коментарi