• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Гроші не самоціль, а лише інструмент для досягнення цілі

Гроші не самоціль, а лише інструмент для досягнення цілі

2017-12-20

/Files/images/2017_rk/25508769_1158338997631300_1207488787_o.jpg

Саме про це та багато чого іншого, що пов’язане з темою грошей обговорювалось на тренінгах по фінансовій грамотності, організованих ГО «Філософія Серця», за сприянням і фінансової підтримки Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації.

Що на вашу думку є головною місією кожної людини?

Створення сім’ї, народження дітей. В народі кажуть, що кожен чоловік має посадити дерево, побудувати дім та народити дитину. Але також кажуть, що повна сім’я – це коли в родині не менше трьох дітей.

На чому тримається сім’я?

Як мінімум на трьох стовпах. Любов, взаємоповага та фінансове забезпечення.

Що потрібно зробити для того, щоб підготувати дитину до дорослого життя?

Батьки створюють всі умови для зростання та навчання дитини – підготовки її до дорослого життя. Вони привчають дитину до виконання різноманітної роботи та у вмінні вести домашній бюджет: правильно розподіляти, заощаджувати, накопчувати і примножувати гроші. Всі ці навички необхідні дитині у дорослому житі.

А наскільки людина готова до дорослого життя?

Однією із важливих навичок людини має бути вміння комунікувати з іншими: розуміти їх, знати чого вони хочуть. Але перш за все людина має знати, а чого хоче вона сама, до чого прагне. Чи може вона, цим займатись? Чи треба їй цим займатись? І лише тоді вона прийме остаточне рішення ким вона буде. Тобто дитина стає перед вибором майбутньої професії.

Яку професію обрати? Ким бути?

Молода людина має знати, що при виборі професії потрібно врахувати при наймі три речі: любов до справи, професіоналізм та достойна винагорода, тобто скільки грошей вона отримає.

А що таке гроші?

На перший погляд відповідь зрозуміла всім, але це лише на перший погляд. Більшість відповідають, що гроші – це папірці за які можна щось купити. Зверніть увагу на відношення до грошей – «папірці», а дехто в загалі каже, що гроші – це зло. Зверніть увагу також на слова «щось можна купити». Ніякої конкретики. Ніякої перспективи. Отримав зарплатню і купив «щось».

Тому виникає запитання, чи ставити ви перед собою життєві цілі? Якщо так, то які самі?

Якщо людина живе, не розуміючи сенсу життя і живе лише потребам одного дня, то результат такого існування не забариться. Зовсім інше, якщо людина планує своє життя, турбуючись про своє майбутнє і майбутнє своїх рідних. Тоді і гроші з категорії «папірців» переходять у засіб для здійснення мрій. Мова йде про розподіл грошей на чітко визначені цілі, як поточні витрати протягом місяця так і гроші на великі затрати: на побутові речі, на відпочинок, на навчання дітям тощо. Але розуміючи, що гроші підтвердженні інфляційним процесам виникає запитання, як можна зберегти не тільки їх купівельну спроможність, але значно їх збільшити. І тут мова вже йде про такі поняття, як активний і пасивний дохід.

Зрозуміло, що це лише частина проблемних запитань, які виникають у людей і тому варто і надалі працювати над розширенням тем, які турбують на сьогоднішній день батьків і дітей, для того, щоб максимально захистити людей від фінансових колізій.

Цього 2017 року ми проводили тренінги для багатодітних і малозабезпечених родин. Серед учасників тренінгу були родини, які представляли дитячі будинки сімейного типу, надзвичайно багато було родин віруючих, як православних так і представників інших конфесій. Діти разом з батьками малювали свої родині герби, розповідали про свої сім’ї, хто звідки родом і чим займаються батьки, чим захоплюється дітки, які гуртки відвідують. На тренінгу відчувалась тепла дружня атмосфера.

Загальна кількість учасників проекту склала більше 800 осіб з числа батьків та дітей.

Тренінги були проведенні по всій області без уваги не залишився жоден район.

Захід проводився на виконання Обласної комплексної програми підтримки сім’ї, запобігання домашньому насильству, забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків та попередження торгівлі людьми на період до 2021 року, за сприяння Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації.

Дякуємо всім учасникам проекту за плідну працю.

Кiлькiсть переглядiв: 1874

Коментарi