• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • У Вінниці вдосконалювали знання про доступ до інформації

У Вінниці вдосконалювали знання про доступ до інформації

2018-02-26

/Files/images/2018_rk/доступ главн.jpg

Закону «Про доступ до публічної інформації» вже 7 років, а нюансів в його застосуванні щороку більшає. Цим Законом, як інструментом оперативного отримання інформації, керуються переважно журналісти і громадські активісти.

Обговорення стандартних і нестандартних ситуацій, вивчення судових рішень, практичні завдання з розв’язання складних ситуацій зібрали працівників департаментів і апарату Вінницької облдержадміністрації, обласної і міської рад, комунальних підприємств.

Вперше на такий захід відвідали працівники відповідальні за доступ до публічної інформації з Вінницької міської ради. І хоча останнім часом з наданням відповідей на запити ситуація у міській раді стала набагато кращою, але спілкування в своєму професійному колі та вивчення іншого досвіду завжди є дуже корисним.

/Files/images/2018_rk/доступ 5.jpgПредставник Офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Максим Петльований розповів учасникам семінару про оприлюднення інформації, розібрав по деталях «трискладовий тест» і навчив правильно його використовувати, обновив знання про відкриті данні та формати їх оприлюднення.

/Files/images/2018_rk/доступ 4.jpgЮрист, експерт Центру демократії та верховенства права Христина Буртник нагадала про вимоги до спеціального місця по роботі з інформацією, доступ до засідань колегіальних органів.

Представник мережі «Омбудсман плюс», голова ГО «Філософія Серця», експерт Центру демократії та верховенства права Юлія Грига говорила про пересилання запитів, плату за копіювання і друк та відмову у наданні інформації.

Найкориснішим блоком семінару були практичні вправи. Саме під час їх виконання учасники змогли відпрацювати трискладовий тест і попрактикуватися у наданні відмов на запити.

Всі учасники отримали методичні посібники з рекомендаціями і сертифікати.

Захід відбувся у приміщенні Вінницької обласної універсальної бібліотеки ім. Тімірязєва.

/Files/images/2018_rk/Screenshot_доступ.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 1123

Коментарi