• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Як через навчальний семінар можна уникнути судової справи

Як через навчальний семінар можна уникнути судової справи

2018-03-12

/Files/images/2018_rk/водоканал.jpg

Нещодавно «Доступ до правди» писав про небажання вінницького комунального підприємства «Вінницяоблводоканал» надавати інформацію на запит. Тоді, в січні, Коаліція за зниження фінансових бар’єрів прийняла рішення підтримати ініціативу отримати інформацію через суд.

23 лютого 2018 року у Вінниці Офісом Уповноваженого Верховної Ради з прав людини разом з ГО CEDEM було проведено навчальний семінар з доступу до публічної інформації, на який було запрошено представника водоканалу. Цілий день інтенсивного навчання приніс неочікувані результати – 26 лютого на електронну адресу запитувачки було надіслано всю запитувану інформацію.

Це прекрасний приклад успішної співпраці і порозуміння без судових справ. Комунальна галузь є однією із самих «закритих» в той час, як більшість українців витрачає на неї до половини сімейного бюджету. Тож абсолютно логічним є інтерес громадян до діяльності комунальників. І так саме логічним є надання публічної інформації на запити.

Головним аргументом для надання інформації стало посилання на Постанову Пленуму Вищого адміністративного суду, де зазначено, що так як комунальне підприємство засноване не майні територіальної громади, воно є розпорядником публічної інформації і має надавати її на запити.

Кiлькiсть переглядiв: 827

Коментарi