• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Хто в Хмельницькому підробляє довідки? Бізнесмени чи податківці?

Хто в Хмельницькому підробляє довідки? Бізнесмени чи податківці?

2018-03-19

/Files/images/2018_rk/ВОДКЛ.jpg

Дивна ситуація потрапила в поле зору активістів Всеукраїнського руху проти політичної корупції «ПІД КОНТРОЛЕМ». Фірма «Сніжинка» з Хмельницького приймала участь в тендері на прання білизни на суму майже півмільйони гривень, який проводила Вінницька обласна дитяча клінічна лікарня. За результатами аукціону вона стала переможцем торгів. На вимогу Закону «Про публічні закупівлі» переможець має подати в п’ятиденний термін довідки, одна з них – про відсутність заборгованості з податків. І переможець надав таку довідку у визначений термін.


/Files/images/2018_rk/Довідка Сніжинка.jpg


Проте за інформацією аналітичної системи YOUCONTROL активісти з’ясували , що фірма «Сніжинка» має податковий борг станом на дату подання довідки.


/Files/images/2018_rk/Борг Сніжинка.jpg


Сума боргу чимала – 72 тис.грн. і вона не змінювалась тривалий період часу. Цю інформацію можна перевірити на порталі Відкритих даних.


/Files/images/2018_rk/Юконтрол Сніжинка.jpg


Представники Руху «ПІД КОНТРОЛЕМ» повідомили про можливий факт підробки керівництву лікарні. В результаті вже укладений договір було розірвано за згодою сторін на підставі листа від фірми «Сніжинка» про відмову у виконанні договору.

І тут починається найцікавіше. З’ясувати хто саме підробив довідку?

Це може бути як учасник-податковий боржник, що дуже прагнув виграти тендер у понад 400 тис.грн. – фірма «Сніжинка», так і посадові особи податкової, які підписали довідку. Цей факт має бути встановлено за результатами звернення активістів Руху до прокуратури.

Кiлькiсть переглядiв: 826

Коментарi