У нього є крила! А совість?

2018-03-26

/Files/images/2018_rk/БК Пегас.jpg

В грудні 2017 року ми писали про змову між ТОВ «БК ПЕГАС» та ФОП Толочко Антон Володимирович. За 9 місяців існування «Пегасу» він виграв 14 тендерів на загальну суму 81 281 790.37 грн., з них 13 – будівельні.

Але це лише частина історії «юної» 9-місячної фірми. З того часу змінилось керівництво і засновницький склад фірми.

Далі по порядку.

За даними аналітичної системи YOUCONTROL в червні 2017 року, фірму було засновано ШАБЛІЙ Яною Степанівною та БРАЙЛОВСЬКОЮ Марією Іванівною з внесками до статутного фонду по 500грн. від кожної. Але після уваги до ТОВки з боку активістів та контролюючих органів наприкінці січня 2018 року в засновниках залишилась лише пані БРАЙЛОВСЬКА.

До лютого цього року фірмою керував ЖОВТАН Анатолій Васильович, але з 13.02.2018р. його змінила на цій посаді ПОКОТИЛО Марина Миколаївна.

Цікавий факт: в січні 2018 року було БРАЙЛОВСЬКОЮ Марією Іванівною було вже одноособово створено ще одне Товариство - "ЕФІР ПЛЮС", яке очолив БРАЙЛОВСЬКИЙ Сергій Миколайович.


/Files/images/2018_rk/БК Пегас 1.pngскрін з YOUCONTROL


Основним видом діяльності у обох фірм є Будівництво житлових і нежитлових будівель.

Громадські активісти, які спостерігають за закупівлями у Вінницькій області, прогнозують, що ТОВ "ЕФІР ПЛЮС" займе нішу «Пегасу» на тендерному ринку Вінниччини.

А зараз давайте на конкретному прикладі розглянемо принципи, за якими вигравав тендери ТОВ «БК ПЕГАС».

Один з його найбільших об’єктів - «Завершення будівництва ЗОШ І-ІІ ступенів в с. Ільківка по вул. Зарічна Вінницького району Вінницької області. Нове будівництво». Для участі у закупівлі «Пегас» завантажує в систему ProZorro копію аналогічного договору на підтвердження попереднього досвіду роботи. Договір передбачає проведення ремонту гаражів по вул. Соборна, 50 і Замовником в ньому виступало ТОВ "ІР- ГРУП". Керівником Товариства є ніхто інший, як БРАЙЛОВСЬКИЙ Сергій Миколайович. Такий собі сімейний підряд.


/Files/images/2018_rk/БК Пегас 2.png


Але і це ще не все. Гаражі по Соборній, 50 – це гаражі виконкому Вінницької міської ради і виникає питання «яким чином приватна структура замовляє їх ремонт».

Окремо звертаємо вашу увагу на дату укладення договору – 31.07.2018р. та строк виконання робіт – 31.09.2018р.!

І саме несподіване: наприкінці серпня Виконком Вінницької міської ради також оголошує конкурс на ремонт гаражів по Соборній, 50.

15 вересня в аукціоні з двома вже нам знайомими учасниками ТОВ «БК ПЕГАС» і ФОП Толочко Антон Володимирович виграє наш «крилатий» друг.

В сухому залишку залишається кілька питань:

1. Коли саме і по якому договору було зроблено ремонт гаражів?

2. Хто все ж таки є реальним Замовником ремонту гаражів?

3. Чи є договір між ТОВ "ІР- ГРУП" та ТОВ «БК ПЕГАС» справжнім?

Кiлькiсть переглядiв: 1152

Коментарi