• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Вінниця стала ще на крок ближчою до прозорості

Вінниця стала ще на крок ближчою до прозорості

2018-05-05

/Files/images/2018_rk/opendata.jpg

27 квітня на сесії Вінницької міської ради було затверджено низку рішень, що є надзвичайно важливими для підвищення відкритості та доступності інформації про діяльність міської влади для мешканців міста.

Так, було внесені зміни та доповнення до «Програми підвищення ефективності роботи комунальних підприємств м. Вінниці на 2016-2020 роки» та затверджено «Положення про відкриті дані Вінницької міської ради».

Основною новацією в змінах до Програми підвищення ефективності роботи комунальних підприємств є запровадження корпоративної звітності та єдиної облікової політики для усіх КП міста для забезпечення одержання достовірної інформації про майновий та фінансовий стан підприємства, результати його діяльності.

Це буде забезпечено завдяки оприлюдненню результатів проведених перевірок стану бухгалтерського обліку на комунальних підприємствах міста, а також звітів про виконання ними заходів щодо впровадження корпоративних стандартів та корпоративної звітності в мережі Інтернет на сайті комунального підприємства або, в разі відсутності власного сайту, на офіційному веб-сайті Вінницької міської ради в розділі «Інформація про фінансовий стан» на сторінці «Фінансова звітність. Реєстр боргових зобов’язань».

Затвердження Положення про відкриті дані є продовженням роботи над структуризацією та опублікуванням про усі галузі життєдіяльності міста у відповідності до Міжнародної хартії відкритих даних, до якої Вінниця долучилась 21 вересня 2017 року.

На разі на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних оприлюднена інформація виконавчих органів влади та частини комунальних підприємств та закладів охорони здоров’я міста. Такою інформацією зможуть скористатись усі зацікавлені особи – як представники влади, для прийняття ефективних управлінських рішень, так і громадські активісти, для здійснення громадського контролю за діяльністю органів влади, так і потенційні інвестори. А от як всі ці сторони користуватимуться цими даними, питання є до обговорення.

Реалізація проекту «Відкритість нон-стоп» здійснюється ГО «Центр громадської активності «Результат» у рамках проекту «Розбудова прозорості в містах України», що реалізує українське відділення глобальної мережі TransparencyInternational за кошти Фонду демократії ООН (UNDEF). Погляди розробників та виконавців проекту не обов’язково збігаються з офіційною позицією Transparency International Україна та Фонду демократії ООН (UNDEF).

Кiлькiсть переглядiв: 454

Коментарi