• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Громадський Ревізор про доступність обласної дитячої лікарні для людей на візках

Громадський Ревізор про доступність обласної дитячої лікарні для людей на візках

2018-05-07

/Files/images/2018_rk/DSC_03351-300x200.jpg

4 травня представники Громадського Ревізору завітали у лікарні Вінниці для визначення рівня фактичної доступності медичного закладу для людей з інвалідністю.

Разом з журналістами з ТРК “ВІНТЕРА” та експерткою з ГО “Гармонія” Сюзанною Жуковською, Громадський Ревізор відвідав Вінницьку обласну дитячу клінічну лікарню (далі – ВОДКЛ).

Моніторинг доступності розпочався одразу з парковки біля лікарні, на якій відсутні окремо визначені місця для автомобілів людей з інвалідністю, а бордюр біля лікарні не обладнаний спеціально пристосованим з’їздом. Проте ця територія обслуговується комунальними службами міста, які надіємось звернуть увагу на дані зауваження в найближчий час.

Біля входу у поліклініку є новий спеціально обладнаний пандус та сходинки, які є зручними для користування дітьми та людьми з проблемами опорно-рухового апарату. До пандуса є невеликі зауваження щодо поручнів на початку в’їзду. За словами Сюзанни Жуковської їх варто продовжити для зручного заїзду на пандус.

На першому поверсі приміщення розташована рецепція, яка була максимально зручна та доступна для використання людей на візках.Легко скористатись наша експертка змогла і терміналом для сплати благодійних внесків.

Щодо туалетів та ліфтів ситуація є дещо складнішою. Якщо в ліфт ще може заїхати людині на вузькому візку, то пристосованого туалету для людей на візку немає.

Ми запитали у головного лікаря ВОДКЛ Василя Паненка, які він має плани в напрямку покращення доступності приміщення лікарні. Василь Васильович запевнив, що:“До кінця осені буде облаштований туалет для людей з інвалідністю та в планах ми не один раз уже обговорювали ситуацію з ліфтом. Є ідеї щоб він був зовнішній, так як наявну шахту ліфта неможливо розширити. Звісно, все залежить від коштів. Щодо іншого, ми врахуємо зауваження та завжди відкриті для рекомендацій”.

Матеріал підготовлений ГО “Центр громадської активності “Результат” в рамках реалізації проекту «Громадський Ревізор стартує з лікарень Вінниці» за фінансової підтримки Програмної ініціативи «Громадське здоров’я» Міжнародного фонду «Відродження».
Кiлькiсть переглядiв: 490

Коментарi