• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Обережно!!! Скандальна вакцина є і на Вінниччині!

Обережно!!! Скандальна вакцина є і на Вінниччині!

2013-05-09

/Files/images/вакцина.jpg

Нещодавня скандальна історія навколо вакцин заводу «Фармстандарт-Біолік» добралася і до Вінниччини. В березні цього року журналістами ТВІ було проведено розслідування по факту закупівлі неякісних вакцин виробництва заводу «Фармстандарт-Біолік», в наслідок чого померло восьмеро дітей. Дітки помирали у Донецькій, Харківській та Луганській областях. Зараз Генеральна Прокуратура має дати відповідь: чи пов’язана смерть цих дітей з вакцинацією.

Останнім часом навколо вакцинації розгортаються дискусії: варто чи не варто її проводити взагалі. Титанічні зусилля прикладають медики, щоб переконати батьків в необхідності проведення профілактичних щеплень. І от «медвежа послуга» від виробника.

Громадські експерти «Центру політичних студій та аналітики» (м. Київ) та «Філософії Серця» (м. Вінниця) вирішили дослідити чи закуповувалась продукція «Фармстандарт-Біолік» на Вінниччині. І з’ясували, що в березні 2012 року КУ Гайсинський районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги уклала договір з ТОВ «Валанж-Фарм» майже на 90 тис. грн. В серпні Гайсинський медичний центр закупив вакцин проти грипу виробництва ТОВ «Фармексгруп» майже на 8 тис. грн., а от решту – в листопаді витратив на закупівлю туберкуліну виробництва «Фармстандарт-Біолік» . І це означає, що потенційні вакцини-вбивці зараз можуть бути використані і нашим дітям. Хто на Вінниччині готовий взяти на себе відповідальність за можливі наслідки, за якість вакцини, за життя дитини?

Адже МОЗ України повідомляє, що летальні випадки просто збіглися у часі з введенням вакцини. Та і хто ж буде розкручувати справу, в якій фігурантами є син та мати Богатирьови.

Напередодні розпалу скандалу у лютому Олександр Богатирьов – син очильниці Міністерства охорони здоров’я Раїси Богатирьової, до того ж власник майже 20% акцій заводу «Фармстандарт-Біолік» переписав свої акції на колегу-акціонера Олександра Забудкіна . За даними медіа, тільки за минулий рік "Фармстандарт-Біолік" отримав замовлень від Міністерства охорони здоров'я та інших медичних закладів на суму понад 37 мільйонів гривень. Причому, пропонувало продукцію «Фармстандарт-Біолік» три різні компанії – ПАТ "Фармстандарт-Біолік", ТОВ "Валанж-Фарм" та ТОВ "Бізкарта".

А от в результаті позапланової перевірки "Фармстандарт-Біоліку" Державною лікарською службою було виявлено низку порушень ліцензійних умов виробництва, з них 14 - критичних, 22 - суттєві та 4 – несуттєві.

"На виробництві мають стояти спеціальні прилади, які зчитують кількість мікрочастинок у повітрі. Таких приладів у них не було, і відповідний підрахунок не проводився, – заявив ТВі Олексій Соловйов, керівник Держлікслужби. – Тобто виробник не міг гарантувати, що у повітрі нема мікрочастинок, можна сказати, пилюки. І, відповідно, потенційно ці мікрочастинки могли потрапити у готовий лікарський продукт".

Невже в нашій країні для того аби припинити свавілля обов’язково має хтось померти?

І чому контролювати дотримання ліцензійних умов починають тільки після дитячих смертей? Та взагалі, чи є та межа, за яку не зможуть переступити цинічні політики, чиновники та бізнесмени?

В цій історії питань більше ніж відповідей! І у батьків, які вирішать робити щеплення своїм діткам, їх теж має бути багато, аби не поповнювати списки жертв безвідповідального фармацевтичного бізнесу.

Кiлькiсть переглядiв: 543

Коментарi