• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Кашу маслом не зіпсуєш. Звісно, якщо це масло.

Кашу маслом не зіпсуєш. Звісно, якщо це масло.

2018-05-18

/Files/images/2018_rk/масло.jpg

16 січня 2018 року Вінницька обласна психоневрологічна лікарня ім. акад. О.І. Ющенка оголосила закупівлю вершкового масла. Лікарня планувала купити 1650 кг масла і витратити на це 198 тис.грн.

В аукціоні 25 січня прийняло участь 7 учасників. З найдешевшою пропозицією у 147 тис.грн. виграло ТОВ "АСІКС ГРУП", але з невідомих причин відмовилось підписувати договір, про що повідомило лікарню листом./Files/images/2018_rk/масло 1.png



Наступним учасником, чия пропозиція була найменшою, стала ФОП Бондар Тетяна Петрівна. Саме з нею 20 лютого лікарня уклала договір на поставку вершкового масла на суму 148,5 тис.грн. Економія бюджетних грошей на закупівлі із застосуванням аукціону склала 25%.

Але проаналізувавши документацію підприємиці, варто зазначити, що вона не відповідає умовам, які були визначені лікарнею. Так, наприклад, пропозиція ФОП Бондар Тетяна Петрівна не містить проекту договору та документу, який зазначає особу, уповноважену підписувати документи, сертифікатів якості. За таких умов не відомо, чи необхідна така економія. Адже без сертифіката якості можна отримати під етикеткою «масла солодковершкове селянське 72,5% жиру» що завгодно, зовнішнє схоже на масло.

Зважаючи на ці факти, було надіслано звернення до лікарні щодо перегляду рішення про переможця.

Матеріал підготовлений ГО “Центр громадської активності “Результат” в рамках реалізації проекту «Громадський Ревізор стартує з лікарень Вінниці» за фінансової підтримки Програмної ініціативи «Громадське здоров’я» Міжнародного фонду «Відродження».

Кiлькiсть переглядiв: 968

Коментарi