• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • В чому секрет успіху 19-річного підприємця з Калинівки?

В чому секрет успіху 19-річного підприємця з Калинівки?

2018-05-20

/Files/images/2018_rk/калинівський бізнесмен.jpg

Коли твоя сестра працює у відділі бухгалтерського обліку Калинівської міської ради, успішна кар’єра підприємця тобі гарантована. І не важливо, що тобі лише 19 років.

У кількох закупівлях металопластикових вікон, які після вибухів на військових складах Калинівська райдержадміністрація замінювала у Павлівці та Калинівці, громадській організації «Філософія Серця» вдалось зменшити ціну майже вдвічі. Але не всі закупівлі вікон потрапили в поле зору громадських активістів. Одним з перших контрактів юного підприємця з Калинівки - Коріненко Вадима Віталійовича, став контракт на 342 тис.грн. на металопластикові вікна для житлових будинків в с. Павлівка, яка найбільше постраждала внаслідок вибухів на арсеналі.

За даними аналітичної системи YOUCONTROL Вадим Коріненко зареєструвався підприємцем 15 листопада 2017 року.


/Files/images/2018_rk/Калинівський бізнесмен 1.pngскрін з YOUCONTROL


Основним видом діяльності юнак визначив «Будівництво житлових і нежитлових будівель», але жодної ліценції у нього немає.

Проте, до кінця листопада він вже мав три контракти на 644 тис.грн. Два від Калинівської РДА і один – від відділу освіти Калинівської міськради, в тому числі на аварійно-відновлювальні роботи.

Не менш «плідним» видався і грудень для хлопця: 14 бюджетних контрактів на суму 1,28 млн.грн. В системі електронних закупівель Рrozorro навіть розміщені дві закупівлі в перший робочий день 2018 року – 2 січня. Щоправда, проаналізувавши інформацію по цих закупівлях, активісти з’ясували, що вони розміщені з порушення строку, передбаченого ст.10 Закону «Про публічні закупівлі».

За інформацією аналітичної системи clarity-project, Вадим Коріненко прийняв участь у 19 тендерах і отримав 19 контрактів.


/Files/images/2018_rk/Калинівський бізнесмен 2.png


Спробуємо розібратися в чому секрет успіху.

Згідно з декларацією Олени Гайдей, людина з ідентичними даними нашого підприємця – Коріненко Вадим Віталійович, зазначений рідним братом. А на сайті Калинівської міської ради Олена Гайдей числиться у відділі бухгалтерського обліку.


/Files/images/2018_rk/Калинівський бізнесмен 3.png


На думку активістів Всеукраїнського руху проти політичної корупції "Під контролем" така блискуча підприємницька кар’єра навряд чи вдалась би юнаку без сприяння рідної сестри. Тому на адресу правоохоронних органів направлено відповідне звернення.

Кiлькiсть переглядiв: 652

Коментарi