• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • За місяць вугілля подорожчати на 80% може тільки в дитячому санаторії!

За місяць вугілля подорожчати на 80% може тільки в дитячому санаторії!

2018-05-25

/Files/images/2018_rk/золоте вугілля.jpg

Готуй сани літом, а воза взимку. Звісно, гарний господар буде заготовляти вугілля напередодні опалювального періоду. А якщо це бюджетник, то коли з’явиться фінансування.

Тому не дивно, що 17 квітня 2018 року дитячий санаторій "ЗАТОКА" з системи Міністерства охорони здоров’я, провівши через систему електронних закупівель торги, уклав угоду на поставку вугілля з підприємцем Тімченко Анатолієм Вікторовичем. За умовами договору підприємець мав поставити в санаторій вугілля марки АМ (13-25) та ДГ (0-100). Вугілля марки АМ мало бути поставлено в кількості 280т по 3687грн\т.

Але тут почалась цікава вугільна інфляція. Вже 19 квітня, тобто через день після укладання договору, була підписана додаткова угода на зміну ціни. Звісно в сторону збільшення, а кількість відповідно зменшилась. Тож вже 19 квітня по контракту вугілля марки АМ мало бути поставлено 255,5 тон по ціні 4056,25грн. і така ситуація повторилась ще 5 разів.


/Files/images/2018_rk/допки скрін.jpg


Три з додаткових угод були оприлюднені в один день!!!

Таким чином, за місяць часу дитячий санаторій, уклавши 6 допугод, збільшив вартість вугілля марки АМ на 77,17%, відповідно зменшивши обсяги на 40%.

Нагадуємо, що закон «Про публічні закупівлі» дозволяє замовникам укладати додаткові угоди та збільшувати ціну за одиницю товару, не змінюючи при цьому суму контракту, але для застосування цієї норм має бути доведено коливання ціни на ринку.

Зазвичай, документом, що такі факти підтверджують є висновки Торгівельно-промислової палати або статуправління.

В даному випадку, про наявність таких висновків навіть не згадується в додаткових угодах. Та й навряд чи вони можуть бути. Адже такого шаленого росту ціни на вугілля в квітні-травні помічено не було.

Окремо варто зазначити, що аналогічна ситуація в санаторії з вугіллям була і в минулому році. За даними аналітичної системи clarity-project між дитячим санаторієм «Затока» і ФОП Тімченко Анатолієм Вікторовичем укладено 8 договорів, з них лише 2 по процедурі відкритих торгів. Решта - через укладання прямого договору. В жовтні 2017р. і в лютому 2018р. було два прямих договори на вугілля на 199 990 грн. по кожному. Воно й не дивно, коли за основним договором об’єми поставки вугілля зменшені на 40%.

Всього в системі електронних закупівель ФОП Тімченко А.В. є переможцем в 14 закупівлях, та в усіх він є переможцем, та має контракти. Крім дитячого санаторію «Затока» підприємець співпрацює з Виконавчим комітетом Білгород-Дністровської міської ради та Управлінням Державної казначейської служби України у Білгород-Дністровському районі Одеської області.

Активісти Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» передали звернення до правоохоронних органів для належної правової оцінки діям посадових осіб санаторію.

Кiлькiсть переглядiв: 452

Коментарi