• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Вінницькі діти з цукровим діабетом отримають допомогу з міського бюджету

Вінницькі діти з цукровим діабетом отримають допомогу з міського бюджету

2018-04-23

/Files/images/2018_rk/діадіти.jpg

За відповідний проект рішення депутати Вінницької міської ради голосуватимуть вже цієї п’ятниці 27 квітня, а сьогодні його підтримала постійна депутатська комісія з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення під головуванням Василя Паненка.

Проектом рішення передбачено внести зміни міської програми «Здоров’я Вінничан на 2017-2020 рр.» та забезпечити дітей міста Вінниці, хворих на цукровий діабет, витратними матеріалами та виробами медичного призначення при амбулаторному лікуванні.З проханням про фінансову підтримку до міської ради звернулась ініціативна група батьків дітей, хворих на цукровий діабет. Таких дітей у Вінниці 108, вони потребують постійного введення інсуліну, вимірювання рівня цукру у крові, спеціальної дієти та догляду. Інсуліном та тест-смужками хворі забезпечуються централізовано, проте не в повній мірі. Інноваційними ж засобами, такими як, наприклад, інсулінова помпа, що постачає інсулін в організм протягом усього дня і тому зникає необхідність робити дитині болісні багаторазові ін’єкції, взагалі не закуповується за кошти ні державного, ні місцевих бюджетів через свою високу вартість – близько 2,5 тисяч доларів за одну помпу.Проте перший крок для маленьких вінничан з цукровим діабетом вже зроблено! Відповідний проект рішення, що передбачає виділення 1,113 млн грн, розроблений Департаментом охорони здоров’я Вінницької міської ради та депутатами. За ці кошти планується закупити голки, шприци, ланцети, розхідні матеріали з використанням системи публічних закупівель Prozorro.«В разі, якщо з держбюджету не покриють повністю потребу в інсуліні та тест-смужках, то будемо шукати кошти і на них! Наші діти не залишаться без підтримки!» – запевнив присутніх Василь Паненко.Також депутати, директор Департаменту ОЗ Олександр Шиш та громадські активісти домовились напрацювати можливості залучення грантової, спонсорської , благодійної підтримки та співфінансування з міського бюджету для акумулювання коштів на закупівлю інсулінових помп для дітей, адже це значно полегшує їхнє життя, зменшує добову потребу в інсуліні на 20-25% за рахунок збільшення чутливості до нього та значно знижує частоту випадків небезпечних гіпоглікемічних станів.

Загалом же більш ніж місячна співпраця депутатів, Департаменту охорони здоров’я та громадських активістів – батьків дітей із діабетом, увінчалась успіхом, який залишилось лише закріпити голосуванням на сесії Вінницької міської ради 27 квітня!

Матеріал підготовлений ГО “Центр громадської активності “Результат” в рамках реалізації проекту «Громадський Ревізор стартує з лікарень Вінниці» за фінансової підтримки Програмної ініціативи «Громадське здоров’я» Міжнародного фонду «Відродження».

Кiлькiсть переглядiв: 462

Коментарi