• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Громадський Ревізор в Міській клінічній лікарні №1

Громадський Ревізор в Міській клінічній лікарні №1

2018-05-18

/Files/images/2018_rk/МКЛ 1.jpg

Команда Громадського Ревізору разом з експерткою з ГО «Гармонія» Сюзанною Жуковською перевіряли доступність Міської клінічної лікарні №1.

МКЛ №1 розміщується у розгалуженому комплексі будівель на Хмельницькому шосе 96. Усі приміщення збудовані ще до того, як було затверджено будівельні норми щодо доступності людей на візках. Проте наразі адміністрація лікарні намагається адаптувати будівлю до вимог.

Так, на першому поверсі розміщується рецепція, стіл якої є невисоким і зручним.

Біля рецепції є вказівник, який позначає місце розташування туалету, яким може скористатись людина на візку.

Сам туалет є доволі зручним, великим. Зауваження експерта були щодо незручного бокового поручня, який ускладнює під’їзд до самого унітазу. Нормою є боковий поручень, який можна підняти вгору і зафіксувати.

Біля другого виходу в корпусу є пандус, але його кут нахилу є завеликим, хоча його цілком можна було продовжити, тим самим зменшивши нахил. Проте, так як пандус вже зроблено, рекомендується встановити два поручні.

Другий пандус, який знаходиться біля рентгенкабінету, будований із дуже великим кутом і є цілком безпечним для людини на візку. Також користування даним пандусом потребує сторонньої допомоги, що протирічить самому принципу доступності як такої. Хоча, як видно на фото, пандус цілком можна було продовжити далі і виконати не лише формальну вимогу по його наявності, а й дійсно зробити відвідини лікарні для людей на візку максимально комфортними.

З іншого боку будівлі лікарні, розташований вхід в адміністративний корпус та ряд відділень лікарні.

До входу в приміщення веде доволі пристойний пандус. На першому поверсі одразу при вході є знак, що вказує на розташування вбиральні для людей на візках. Проте вона була зачинена і ключ довелось шукати у лікарів. Знайшовши його і відчинивши туалет, побачили аналогічне приміщення вбиральні, як і в іншому корпусі з тими ж самими проблемними місцями.

На верхні поверхи лікарні можна дістатись доволі великим пасажирським ліфтом, проте з вузькими дверима, що є типовим для тогочасних будівель.

Рандомно нами було обране для ревізії пульмонологічне відділення. У відділенні немає окремо пристосованої палати для людей на візках, хоча загалом всі палати мають широкі двері, проте вузькі проїзди між ліжками. Туалети та ванні кімнати не відповідали нормам щодо доступності, хоча принаймні є доволі просторими.

Сюзанна Жуковська порадила зробити одну з палат з доступною ванною та туалетною кімнатою кімнатою.

Наприкінці візиту, команда Громадського Ревізору зустрілись з т.в.о. головного лікаря – Чорною Ларисою Володимирівною. Всі рекомендації від Сюзанни Жуковської, Лариса Володимирівна уважно вислухала та занотувала. Сподіваємось, що зовсім скоро нотатки перетворяться в гарні результати.

Матеріал підготовлений ГО “Центр громадської активності “Результат” в рамках реалізації проекту «Громадський Ревізор стартує з лікарень Вінниці» за фінансової підтримки Програмної ініціативи «Громадське здоров’я» Міжнародного фонду «Відродження».

Кiлькiсть переглядiв: 391

Коментарi