• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Медичні заклади є «заручниками» старих будов!

Медичні заклади є «заручниками» старих будов!

2018-05-24

/Files/images/2018_rk/12-225x300.jpg

Команда Громадського Ревізор разом із нашою експерткою вирушила на ревізію до Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології, який знаходиться на третьому поверсі Центру первинної медико-санітарної допомоги №3 (далі – ЦПМСД №3).

Гарний ремонт, привітний персонал, але щодо доступності у Сюзанни Жуковської виник ряд зауважень та рекомендацій.

Перше питання до пандуса, який розміщений при вході в ЦПМСД №3: заїхати на нього можна лише зі сторонньою допомогою. Поручень змонтований тільки з правого боку. Тому рекомендуємо продовжити пандус, зробити його пологішим, тим більше що можливість для цього є.

Сходи до входу в ЦПМСД №3 є чи не єдиними з обстежених нами в лікарнях, на яких є відмітки (жовті смуги на краю сходинок) для людей із слабким зором. Проте, як зауважує експертка з ГО «Гармонія», такі смуги варто робити лише на першій і останній сходинці, а не на кожній. Так як в такому випадку, для людини, яка погано бачить, вони перетворюються в суцільну жовту пляму.

На поверх, де розташований лікувально-діагностичний центр, людині на візку можна потрапити скориставшись ліфтом – вузьким і маломісним, заїхати в середину якого може людина на візку не ширше 60 см. Такі ліфти є типовими для більшості лікарень, які розташовуються в приміщеннях, збудованих ще за часів радянського союзу.

В приміщенні центру є один туалет, проте скористатись ним людина на візку не зможе.

Як пояснили нам у закладі: «Наразі будується окрема будівля, куди переїде лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології, де будуть дотримані усі норми щодо доступності для людей на візках». Ми будемо сподіватись, що будівництво нового центру дійсно проводитиметься з врахуванням норм, які забезпечують комфортне відвідування та якісне обслуговування для усіх категорій людей, адже це стається не завжди, як показує досвід наших ревізій, про що читайте вже в наступному матеріалі.

Матеріал підготовлений ГО “Центр громадської активності “Результат” в рамках реалізації проекту «Громадський Ревізор стартує з лікарень Вінниці» за фінансової підтримки Програмної ініціативи «Громадське здоров’я» Міжнародного фонду «Відродження».

Кiлькiсть переглядiв: 475

Коментарi